Kılçdaroğlu, Silvan’daki intiharlara dikkat çekti

Kılçdaroğlu, Silvan’daki intiharlara dikkat çekti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde son 2 ayda yaşanan 7 intihar vakasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

TİGRİS HABER - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel’in verdiği bilgiler üzerinden Silvan’a konuyu araştırmak için partisinin İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’yı gönderdiğini söyledi.

‘Hepimizin dikkatini çekmesi gereken bir tablo’

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Diyarbakır İl Başkanımız Gönül Özel aradı, dedi ki, Silvan’da 16-28 yaşlarında çok sayıda intihar var. 2 ayda 7 intihar oldu. Bu konunun araştırılması lazım. Bizim ailelere gitmemiz lazım. İntiharların nedenleri, gerekçeleri nedir, bunu bir araştıralım. İnsan Haklarından sorumlu olan arkadaşımızı, Sayın Karaca’yı gönderdik Silvan’a. İntihar edenlerin tamamının ekonomik, sosyal sorunları var. İşsiz bu insanlar. Düğünde takılan altını satarak evimize ekmek götürüyoruz diyor bu aileler. Bekçilik sınavını kazandık ama atama yapmadılar. Bekçilik sınavını kazanıyor ama atama yapılmıyor ve bunalıma girip intihar ediyor. Ben AK Partiye oy veren kardeşlerime seslenmek isterim: Sizin vicdanınız böyle bir tabloya evet diyor mu? 16-28 yaş aralığındaki gençler tümüyle mutlarını yitirmişler. Sorumlusu kim acaba bunların? Bu gençlere iş vermeyen, aş vermeyen kim? Bir aile diyor ki, bir evde oturuyoruz; evin sahibi bizden para almıyor, çünkü verecek paramız yok. Açız, sefiliz, yardım istedik ama kimse yardım da vermiyor. Çocuk ailenin bu duruma düşmesinden rahatsız ve tek çıkış olarak intihar ediyor. Ülkenin geldiği şu hale bakın? Erdoğan bunun farkında mı? Haberi bile yok. Çünkü Saray’da böyle bir olay yok ki. Bir eli yağda bir eli balda. Bu tablo hepimizin önünde olması gereken, hepimizin dikkatini çekmesi gereken bir tablo.” (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.