Kılıçdaroğlu: Dileriz İslam dünyasında adalet ve huzur kazanır

Kılıçdaroğlu: Dileriz İslam dünyasında adalet ve huzur kazanır
CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali’ne katıldı.

TİGRİS HABERİstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) organizasyonuyla Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla başladı. Etkinliklere onur konuğu olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu katıldı. Başkan Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu’nun ev sahibi olarak yer aldığı etkinlikte, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Pir Hüseyin Güzelgül, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri, STK’ların temsilcileri, İBB bürokratları ile binlerce İstanbullu yer aldı.

haci-bektas-kilicdaroglu-2.jpeg

Serçeşme’nin İzleri Sergisi

Ceylan Saner ile Mert Fırat’ın sunuculuğunu yaptığı program öncesinde, Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu çifti, “Serçeşme’nin İzleri Sergisi”ni, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın anlatımıyla gezdi.  Etkinlik alanına geçtiklerinde coşkulu kalabalık tarafından alkışlarla karşılanan Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu çifti, Hacı Bektaş-ı Veli’nin hayatından ve deyişlerinden kesitlerin yer aldığı belgeseli izledi. 

İslam Dünyası huzur bulsun

Alanı dolduran coşkun kalabalığa konuşan Kılıçdaroğlu, “Bugün dünyada, savaş alanlarının, açlık ve kıtlık yaşayan bölgelerin büyük bir bölümü İslam ülkeleri. İslam ülkelerinde acı var, kan var, gözyaşı var. Yerinden yurdundan edilen, ülkelerinden göç etmek zorunda olan Müslümanlar var. Dileriz yaşanan acı dökülen kanlar son bulur. İslam dünyasında huzur ve adalet gelir, adalet ve huzur kazanmış olur” dedi.

haci-bektas-kilicdaroglu-1.jpeg

Tunceli yangınlarını hatırlattı

İmamoğlu ise yaptığı konuşmada, Tunceli’de devam eden yangınları hatırlatarak, “Munzur'u biliyorum. Tunceli'yi biliyorum. O güzel dağlarını biliyorum. Yapılacak tespitler üzerine, Sayın Genel Başkanım bize hangi talimatınızı verirseniz, koşa koşa Tunceli'nin her ihtiyacını gidermeye, İstanbul halkı olarak hazır” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.