VİDEO - Kılıçdaroğlu Diyarbakır’da

VİDEO - Kılıçdaroğlu Diyarbakır’da
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini Diyarbakırlılara sorduk. Ciddi bir oran “siyasilere güvenmiyorum” dese de, Kılıçdaroğlu’nun vereceği mesajların bu algıyı değiştirmesi bekleniyor.
TİGRİS HABER - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır’a geldi. “Helalleşme”, “Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer” söylemleri ile bölgede gündem olan Kılıçdaroğlu’nu ‘siyasi güvensizlik’ bekliyor. Sokakta mikrofon uzattığımız vatandaşlar, “Hiçbir siyasi partiye güvenmiyoruz” dedi.
Vatandaş
Kılıçdaroğlu’ndan bir şey beklemiyorum. Zayıf biri. İnancım yok. Helalleşme lafı da boş. Bir şey beklemiyorum.
Vatandaş
Kimseden bir beklentim yok. Umudumuzu yitirdik, siyasetçilerden bir şey beklemiyoruz. Bölge insanı, Türkiye insanı, herkes eziyet çekiyor. Muhalefet, muhalefet yapamıyor. O yüzden iktidar da meydanı boş buluyor. HDP’yi dışlayan kim olursa olsun, başarı elde edemez. Bekleyip göreceğiz.
Vatandaş
Hiçbir şey değişmeyecek. Gelip çayımızı içip gidecek. Kim gelirse gelsin, bir beklentimiz yok. Araçlar kontak kapatsın, bak nasıl her şey değişecek. Bu zamlar her şeye yansıyacak. Siyasilerden hiçbir beklentimiz yok, gerçek siyasetçi içerde. Diğerleri boş. Ekrem İmamoğlu’ndan bir umudumuz vardı o da boş çıktı. Siyaset yalandır.
Vatandaş
Bakacağız, göreceğiz. Görmek lazım.
Vatandaş
Beklenti olabilir, ama görmek lazım. Milletin halini biliyorsunuz, herkes perişan herkes zor durumda.
Vatandaş
Şimdiye kadar gelen gidenler arasında, Kürtler için bir şey görmedik. Gelen giden Kürtleri kandırıyor. Vaatlerde bulunup gidiyorlar. Kürtlerin gözüne girdiler, sonra inkâr ettiler. Şimdiye kadar Kürtler için bir şey yapıldığını görmedim. Büyükşehirleri Kürtler sayesinde kazandılar, peki Kürtler için ne yaptılar? Demirtaş içerde, ne yaptılar? Ben hiçbir partiye güvenmiyorum.
Vatandaş
Her şeye zam geliyor.  Hiçbir beklentim yok. Dün bir milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı. Korkakça bir siyaset yapıyorlar. Olmaz. Net bir tavır koyacaksın ki, siyasette bir yere varabilesiniz.  Demokrasi ve hukuk istiyoruz. Zaten bunlar gelse her şey beraberinde gelir.
Vatandaş
Elektrik, su aybaşını zor getiriyorum. Herkes kendi çıkarınadır. Kim başa gelirse aynı şeydir. Halkı düşünen yok.
Vatandaş
Kapıcı, elektrik, su doğalgaz. İki günde bir makarna yiyoruz. Çocuklar soruyor “Baba ne zaman et yiyeceğiz” alamıyorum. Artık bir değişiklik istiyoruz. Gelsin bir de onu deneyelim.
Vatandaş
Siyasetçilerden beklentim yok. Allah’tan beklentim var. Gelmişse başım üstüne. İnşallah gerekeni yapar. İnşallah başarılı olur. Geçmişten gelen pratiklerden kaynaklanıyor. Vaatlerde bulunmuşlar, gitmişler. AK Parti çözüm sürecini başlattı, sonra milleti perişan etti. Bu pratiklerden dolayı millet niye güvensin?  HDP olmazsa bir kazanç çıkmaz.
 
 
 
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.