Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve yakınlarına tazminat ödeyecek

Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve yakınlarına tazminat ödeyecek
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konuşmaları nedeniyle açılan ve istinafın bozma kararı sonrası yeniden görülen "Man Adası" davasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına 359 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verildi.

TİGRİS HABER - İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinin usulden bozması üzerine yeniden görülen "Man Adası" davasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarına 359 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmedildi.

Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, davacılar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının avukatı Ferah Yıldız ile davacı Özdemir Bayraktar'ın avukatı Burçin Altan katıldı. Duruşmada, davalı Kılıçdaroğlu'nun çok sayıda avukatı da hazır bulundu.

Mahkeme hakimi, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in reddihakim talebinde bulunduğunu tutanağa yazdırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakınlarının avukatı Ferah Yıldız, reddihakim talebinin davayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek, reddine karar verilmesini istedi.

Mahkeme hakimi, davalı avukatı Celal Çelik'in dilekçesinde ileri sürdüğü nedenlerden hiçbirisinin Hukuk Mahkemeleri Kanunu'nda sayılmış olan ret nedenlerini oluşturmadığından talebin geri çevrilmesine karar verdi.

Söz verilen avukat Ferah Yıldız, davalı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 21 Kasım 2017'de kürsü marifetiyle Recep Tayyip Erdoğan ile kardeşleri, dünürleri ve çocuklarını hedef alarak gerçek dışı iftiralarda bulunduğunu ve bunu ispatlayamadığını söyledi.

Hakaret ve iftira yoluyla manevi zarara sebebiyet veren Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasında kendisine yüklenen misyonu dürüstlük kurallarına aykırı olarak kullandığını ifade eden Ferah Yıldız, her bir müvekkil için ayrı ayrı tazminata hükmedilmesi talebinde bulundu.

Davacı Özdemir Bayraktar'ın avukatı Burçin Altan da Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında gerçek dışı beyanlarda bulunduğunu ve bunları ispatlayamadığını belirterek, davanın kabulüne karar verilmesini istedi.

Söz verilen avukat Celal Çelik ise "Sayın Genel Başkanımız tarafından ileri sürülen iddialar ve değerlendirmeler asla hakaret kapsamlı değildir. Hele hele iftira asla söz konusu olmamıştır." dedi.

Davayı karara bağlayan hakim, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 150 bin lira, Özdemir Bayraktar'a 60 bin lira, Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar'a yirmi ikişer bin lira, Necmeddin Bilal Erdoğan'a 20 bin lira, Ahmet Burak Erdoğan'a 16 bin lira, Mustafa Erdoğan'a 15 bin lira, Sadık Albayrak ve Ziya İlgen'e on dörder bin lira, Orhan Uzuner ve Osman Ketenciye'de on üçer bin lira manevi tazminatın, davalı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan alınarak 21 Kasım 2017'den itibaren işleyecek yasal faiziyle ödenmesine karar verdi. (AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.