Kılıçdaroğlu: Kadına yönelik şiddette herkes duyarlı olmalı

Kılıçdaroğlu: Kadına yönelik şiddette herkes duyarlı olmalı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadına yönelik şiddet konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini belirterek kadın örgütü temsilcilerinin 5 talebini iletti.

TİGRİS HABER - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, kadına şiddet konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Pınar Gültekin’in hayatına son verildi. Kadına yönelik şiddet konusunda hepimizin duyarlı olması gerek. Hakkını hukukunu savunuyoruz. İktidara sormak gerek; kadına yönelik şiddet neden artıyor, hangi gerekçelerle artıyor? Kadına yönelik şiddet giderek tırmanıyor. Bu konuda hepimizin duyarlı olması lazım. Kadına yönelik şiddetin artma nedenlerinin araştırılması gerekiyor. Hayatın her alanında olan kadın ama işkenceye uğrayan, öldürülen de kadın.

306 kadın örgütünün temsilcileriyle bir toplantı yaptık. Bana en önemli talebinizi iletin dedim, söz veriyorum dile getireceğim dedim. Beş acil talebi sizlerin bilgisine sunuyorum.

1- Kadın erkek eşitliğini kabul edin.

2- Kadınların hayatın her alanında eşit temsiline yönelik somut adımlar atın.

3- Şiddeti önlemeye yönelik İstanbul Sözleşmesini kaldırmaya yönelik girişimden vazgeçin.

4- Her mahalleye kreşler açın.

5. Kadınların kazanılmış haklarını elinden alan uygulamalardan vazgeçin, kadının ev içi emeğinden doğan miras hakkına yönelik engellemelerden vazgeçin.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum