Kılıçdaroğlu: Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm iradesi TBMM’dir

Kılıçdaroğlu: Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm iradesi TBMM’dir
Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm iradesi TBMM’dir" dedi.

TİGRİS HABER - Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün, HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile görüştü.

Kılıçdaroğlu, saat 12.00'de HDP Meclis Grubu'na geldi. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti. Kılıçdaroğlu ve CHP heyetini HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın yanı sıra HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay ve HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç karşıladı.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından liderler ortak açıklama yapıyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Parti kapatmak doğru değildir"

"Siyaset, bir kavga alanı olmamalı. Bugün belli TV kanallarında bir sürü şey yazılıp çizilecek. Kucaklaşmak, uygar insanlar gibi tartışmak varken hangi gerekçeyle kavga ediyoruz? Biz birlikten, beraberlikten yanayız. Var olan bütün sorunların çözümü için ortak hareket etmekten yanayız. Toplantıda yerel yönetimler üzerinde duruldu. Kayyum uygulamasının doğru olmadığını ilettik. Her koşulda demokrasiyi savunmalıyız. 21. yüzyıldayız, parti kapatmak doğru değildir. Kapatılan partilerin tekrar siyaset sahnesinde yer aldığını, halkın destek verdiğini görüyoruz.

Kadına şiddet sorunu

Kadına şiddetin son bulması lazım. Siz kadına şiddeti teşvik ederseniz, sessiz kalırsanız doğru değildir. Bu konuda çok net siyaset kurumunun tavır alması lazım. Bu tavır aldığında kadınlar özgürce siyaset de yapacak çalışmalarına devam da edecek.

Dezavantajlı gruplarla ilgili de siyaset kurumunun üstüne düşeni yapması lazım. Onların haklarının elinden alınması, görmezden gelinmesi siyaset kurumuna yakışmaz. Yargının sopa olarak kullanılmasını kabul etmiyoruz. İktidarın baskılarına direnmesini bekliyoruz yargıçlardan. Bu olduğu takdirde gerçek bir demokrasiyi inşa edebiliriz.

"Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm iradesi TBMM’dir"

Deprem konusunda acil onarım programına ihtiyaç olduğu genel başkanlar tarafından iletildi. Bu bölge ile ilgili özel program yapılması şart. Hükümete çağrı yaptım yine yapmak isterim; acil onarım programının devreye konulması gerekiyor. Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm iradesi TBMM’dir."

"Gelecek seçimler sonrası yapılacakları da istişare ettik"

Kılıçdaroğlu'nun ardından söz alan Pervin Buldan Türkiye'nin en temel sorunlarını konuştuklarını belirtti. Buldan "Bugün sayın başkanı burada ağırlamamızın nedeni, Kürt sorununun demokratik çözümünün parlamento çatısı altında, TBMM altında çözümünden yana olduğumuz göstermek amaçlıydı. O yüzden sayın başkanı ve heyeti parlamentoda ağırlamak istedik. Başta Kürt sorunu olmak üzere, Türkiye'nin bütün sorunlarının çözümünde Türkiye toplumunun beklentilerini ve gelecek seçimler sonrası yapılacakları da istişare ettik" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, 18 Mart Cumartesi günü HDP'yi ziyareti ileri bir tarihe ertelenmişti. HDP'li bir yetkili tarafından yapılan açıklamada, "Sel felaketi nedeniyle Eş Başkanlarımız sahada, oluşan program yoğunluğu nedeniyle talep bizden gitti" denilmişti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.