Kılıçdaroğlu: Seçimle gelenler seçimle gider

Kılıçdaroğlu: Seçimle gelenler seçimle gider
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'ye yönelik kapatma davası ile ilgili, "Demokrasilerde parti kapatmak doğru değildir, seçimle gelenler seçimle gider. " dedi.

TİGRİS HABER - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) açılan kapatma davası ve Milletvekili Ömer Faruk Geregerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Dokunulmazlığı kaldırılıyor, yıldırım hızıyla vekilliği düşüyor. Bu hangi adalet? Saraydakiler, Müslümanlığı kimseye bırakmıyorlar. Onların dışında Müslüman yok bu ülkede. Bu haksızlığı nasıl sineye çekiyorsunuz siz? Bu haksızlığı, öfkeyle nasıl besliyorsunuz siz? Demokrasilerde parti kapatmak doğru değildir, seçimle gelenler seçimle gider" şeklinde konuştu.

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi

Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin şunları kaydetti: “Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye dair Avrupa Konseyi sözleşmesini bir kişi kalktı dedi ki; 'ben feshediyorum' Resmi Gazete'de gördüm. Kimsin sen? Kinle, öfkeyle devleti yönetiyorsan onu biliyoruz. Siyaseti cep doldurma aracı olarak gördüğünü de biliyoruz. Yandaşlarına milyar dolarları kazandırdığını da biliyoruz. İşi olanı işinden ettiğini de biliyoruz. Ama 42 milyon kadına ihanet edeni de artık şimdi biliyoruz ve öğreniyoruz." (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.