Kılıçdaroğlu: Sorunları dostlarımızla birlikte çözeceğiz

Kılıçdaroğlu: Sorunları dostlarımızla birlikte çözeceğiz
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, Bahçeli'ye Kürt sorunu yanıtı: Ülkenin bütün sorunlarını dostlarımızla birlikte çözeceğiz.

TİGRİS HABER - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Kürt sorununa çözüm tartışmaları kapsamında yeni açıklamalarda bulundu. Ankara'da Gaziler Haftası Buluşması'na katılan Kılıçdaroğlu, program sonrası gazetecilerin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "HDP’yi meşru organ görmek demek, PKK’yı muhatap almak demektir. CHP yönetimi siyasi ikbal ve istikbalinin çürük şifrelerini Kandil mağaralarının pespaye karanlığında bulmak üzere harekete geçmiştir" açıklamasını hatırlatması üzerine, şunları söyledi:

"HDP'nin TBMM Başkanvekilliği yaptığı zaman el kaldırıp söz istemesinler. El kaldırıp söz istiyorlarsa nasıl istiyorlar? Biraz mantık olur. Söylediğiniz şeylerin mantığı olur. O mantık içinde hareket edersiniz. Kimseyi ötekileştirmek gibi bir niyetimiz yok. Bu ülkede 83 milyon huzur içinde yaşasın istiyoruz.

Nefes alan Türkiye'ye ihtiyacımız var

Onu düşmanlaştır, bunu düşmanlaştır, kamplaştır... Bu kadar dert varken bunların başka derdi mi yok? O kadar çocuk yatağa aç giriyor. Sen 20 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetiyorsun yurt sorununu çözemiyorsun. Şimdi kalkıp bana laf ediyorsun, istedikleri lafı etsinler. Yine söz veriyorum, bu ülkenin bütün sorunlarını dostlarımız ile birlikte çözeceğiz. Sorunlar ile boğuşan değil nefes alan bir Türkiye'ye ihtiyacımız var.

Çözüm adresi TBMM

Sorun var, evet. Bu sorun nerede çözülecek? TBMM'de çözülecek, bu kadar açık bu kadar net. 'Öbür Genel Başkan şunu söylemiş, şu Genel Başkan bunu söylemiş' o zaman o Sayın Genel Başkan'a söyleyelim, HDP'nin TBMM Başkanvekilliği yaptığı zaman el kaldırıp söz istemesinler. Söz istiyorlarsa, nasıl istiyorlar. Biraz mantık olur. Söylediğiniz şeylerin mantığı olur, mantık çerçevesinde hareket edersiniz." (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.