Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Fransız malı alacak hal mi kaldı vatandaşta?

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Fransız malı alacak hal mi kaldı vatandaşta?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Fransız mallarını sakın almayın" çağrısını değerlendirdi.

TİGRİS HABER-  Kılıçdaroğlu, "Fransız malı alacak hal mi kaldı vatandaşta? Adama 'Askıda ekmek' demişsin. Servisçi akşam eve gidince eşine 'Sana Fransız parfümü aldım' mı diyor? Kendileri boykot etsin" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

'Torpili bulan aşıyı kullanacak, yine olan garip gurebaya olacak'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, grip salgınına karşı aşı ithalatına da değinerek şu ifadeleri kullandı:

"Valiler gerekçe uydurmaz, gerekçe uyduracak durumdaysan vali değilsin. 'Ben devletin valisiyim' diyeceksin. Yeri geldiğinde büyükşehir belediye başkanına talimat vereceksin. Korkan adamdan vali olmaz. Vali dediğin cesur olur. Bütün bunlar yapılırken bir şeye daha bakmak lazım. Devleti yönetenlerin geleceği görmesi lazım. Kovid-19 bütün dünyayı kasıp kavuruyor. Herkes aşı peşinde, biz de aşı aldık 1.5 milyon doz. İngiltere 30 milyon doz aldı, bizde 1.5 milyon doz. Torpili bulan aşıyı kullanacak, yine olan garip gurebaya olacak."

Bizim insanımız değerlidir. İnsanımızın sağlığı da değerlidir. Sağlığın güvencesi ülkenin otoritesidir. En değerli, en çalışkan sağlık çalışanları bizde ama alınan aşı 1.5 milyon doz. Türk Eczacılar Birliği Hollanda’dan 1.5 milyon doz aşı alacak. Sağlık Bakanlığı’na gidiyorlar. 'Devlet Malzeme Ofisi ile görüşeceksiniz' diyorlar. İşin sonunda 14 Ekim itibariyle Devlet Malzeme Ofisi 1.5 milyon doz aşıyı biz değil Hollanda aldı. Aşı ithal edeceksiniz, 11 Eylül’de dilekçe veriyorsunuz, 14 Ekim’de aşı başka bir yere gidiyor."

'Bu başkana seslenmek isterim, sana ve bütün servisçilere 5 kuruş dahi para vermediler'

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin Malatya İl Kongresi'ne katılmasını eleştirirken, "Sayın Erdoğan Malatya’da il kongresine katılır. Malatya’ya gittin. Servisçiler Odası Başkanı da AK Partili. Kendisi bir müjde bekliyor. Erdoğan’ın verdiği yanıt; 'Ne müjdesi, ben müjde verdim zaten'. Başkan, senin kulağın duymuyor mu? Ne müjdesi vermiş, askıda ekmek uygulaması. Başkan devam ediyor; 'Vallahi işsiz evimize ekmek götüremiyoruz' diyor. Erdoğan ne diyor? 'Bu bana abartılı geldi, al bir keyif çayı iç'. Bu resmen dalga geçmektir. Bu başkana seslenmek isterim. Sana ve bütün servisçilere 5 kuruş dahi para vermediler. Çünkü senin genel başkanının gözünde sosyal devlet diye bir devlet yok. sarayda o. Saraya bakıyor durum çok iyi. Sanıyor ki 200 bin servisçi böyle. Bilmiyor Erdoğan bunu. 200 bin servisçiye seslenmek isterim. Sorun, sadece senin sorunun değil, 200 bin servisçinin sorunu. Sadece Malatya’daki servisçinin değil, 81 ildeki tüm servisçilerin sorunu" dedi.

'Servisçi akşam evine gidince eşine 'Sana Fransız parfümü aldım' mı diyor?'

(Erdoğan'ın Fransız mallarına boykot çağrısı) Fransız malı alacak hal mi kaldı vatandaşta? Adama 'Askıda ekmek' demişsin. Servisçi akşam eve gidince eşine 'Sana Fransız parfümü aldım' mı diyor? Kendileri boykot etsin. Fransız uçakları var, satsınlar hemen. Emine Hanım'ın çantası var, sarayın bahçesinde yaksın."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.