Kışın donduruyor, yazın yakıyor!

Kışın donduruyor, yazın yakıyor!
Kışın donduruyor, yazın yakıyor!

Özcan YILDIZ-Özel Haber

Özelleştirildikten sonra vatandaşa çıkardığı fahiş faturalarla tepki çeken DEDAŞ’ın yaz ortasındaki kesintileri halkı isyan etme noktasına getirdi. Kentte her gün kesintiler yaşanınca vatandaşlar, DEDAŞ’ın kışın dondurduğunu, yaz aylarında ise yaktığını söyledi. Kurumun tepki çeken bir diğer tutumu ise arıza konusundaki taleplere duyarsız kalması.

 

DEDAŞ’ın Doğu ve Güneydoğu’daki kesinti ve arıza zulmü devam ediyor. Yıllardır yaşanan sorunlar artarak devam ederken, yaz ortasında bile elektrik kesilmeye başlanması ve arıza kayıtları konusundaki duyarsızlık vatandaşları isyan ettirdi. Kesintilerin yaşandığı yerlerin başında Diyarbakır merkez geliyor. Yeni semtler dahil bir çok kentte yaşanan kesintiler, sıcaklığın 50 dereceye yaklaştığı kentte yaşamı vatandaşlar için çekilmez hale getiriyor. Vatandaşların arıza kaydı ve şikayetleri konusunda ise ya muhatap bulunamıyor. Bu durum, kurumun vatandaşlara karşı takındığı sorumsuzluğu ortaya koyarken, halk yaz ortasında yaşanan bu sorunlar nedeniyle DEDAŞ’a öfke kusuyor.

Beyaz Eşyalara ZararI BÜYÜK

Elektrik kesintileri,vatandaşları ve özellikle esnaf kesimini maddi olarak mağdur ediyor. Bir çok ev ve iş yerinde buzdolabı,çamaşır makinası ve benzeri beyaz eşyalar hasar görürken, esnaf kesimi iş yapamaz hale geliyor. DEDAŞ’ın yaşanan sorunlar karşısında verdiği cevaplar ve savunmalar inandırıcı bulunmuyor. DEDAŞ’a göre kesintilerin nedeni aşırı yükten dolayı trafoların yanmasına neden oluyor. Ancak aynı yerde yıllardır aynı sorunların yaşanması ve DEDAŞ’ın bildik gerekçeler sunması bahane olarak değerlendiriliyor. Yeni semtlerde yeni yapılan trafoların yanmış gibi gösterilmesi kafalarda soru işaretleri bırakıyor.

 

Kış İçin Yeterli Hazırlık Yok

Diyarbakır ve bölge halkını yaklaşan kış mevsimi öncesinde de yıllardır yaşanan aynı çileler bekliyor. Bir çok yerde yaz döneminde yapılması gereken alt yapı çalışmalarına henüz başlanmadığı dikkat çekerken, bu durum da kış döneminde klasik hale gelen elektrik kesintilerinin devam edeceği anlamına geliyor. Kayıp kaçak bedelini haksız olarak vatandaşa yansıtan ve yükse rakamlı faturalarla vatandaşın cebini yakan DEDAŞ’ın hizmet konusunda da sınıfta kalması, “Yeter artık” dedirtiyor.

‘Milletin Aklı İle Alay Ediyorlar’

DEDAŞ’ın milletin aklı ile alay ettiğini savunan vatandaşlar, hemen her mevsim aynı sorunlar yaşandığına dikkat çekerek,”Yeter artık! Elektrik kesintileri bizim için kader haline geldi. Kimsenin bunu yaşatmaya hakkı yok. Resmen çile çekiyoruz, zulüm görüyoruz. Yaz-kış demeden hep aynı sorunlar ve buna çözüm üretilmiyor. Aradığımızda da kimseye ulaşamıyoruz,

hep aynı bahanelerin arkasına sığınıyorlar. Devlet ve hükümet bu işe el atsın. Bu kurum bölge halkının aklı ile alay ediyor” diye tepki gösterdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.