Kişiye özel kadro!

Kişiye özel kadro!
Eşini işe almak için "kişiye özel ilan" çıkaran Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile ilgili tartışmalar devam ederken, benzer bir olay Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde yaşandı.Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Giray Topal’ın KPSS’den 70 puan alan kızı işe kadroya alınırken, puanı daha yüksek olanlar alınmadı.

Norşin Öncel - Özel

TİGRİS HABER -  Dicle Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı, Haziran ayında sözleşmeli 2 diyetisyen alımı için duyuruda bulundu. Personel alımı ile ilgili duyuruda, “Üniversitemiz Hastanelerinde istihdam edilmek ve giderleri Özel Bütçeden karşılanmak suretiyle, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) maddesine göre tam zamanlı olarak çalıştırılmak üzere, 28.06.2007 tarihli ve 26566 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslarda yer alan Ek 2. Maddesinin (b) fıkrasına göre KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle, aşağıda belirtilen unvan ve nitelikle sözleşmeli personel alımı yapılacaktır” denildi.

belge-(1).jpg

Alım ile ilgili 3 nitelik arandı. Aranan nitelikler şöyle;

a) Lisans düzeyinde eğitim veren Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun olmak.

b)Herhangi bir Üniversite Hastanesinde en az iki yıl diyetisyen olarak çalışmış olmak.

c)2018 yılı KPSS’dan en az 60 puan almış olmak.

Kriterleri taşıyan tek kişi Dekanın kızı çıktı

belge-(2).jpg

Söz konusu personel alımı 28 Haziran tarihinde resmi gazete yayımlandıktan sonra onlarca kişi açılan diyetisyenlik kadrosuna başvuruda bulundu. Yapılan başvuruların ardından onlarca diyetisyen adayı sonuçların açıklanmasını bekledi. Dicle Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı bugün web sitesinden kadro alan kişileri açıkladı. Ancak iki kişilik kadroya sadece bir kişinin alındığı görüldü. Kadroya alınan kişinin ise Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Giray Topal’ın kızı Süheyla Betül Topal olduğu ortaya çıktı. Topal’ın KPSS’den 70 puan aldığı öğrenildi. Böylelikle Diyetisyenlik kadrosu için açılan ilanın kraterlerini karşılayan tek kişi Dekan’ın kızı oldu.

“Dayımız olmadığı için ortada kaldık”

KPSS’den 78 puan alan ve isminin verilmesini istemeyen bir diyetisyen, “Haziran ayında Dicle Üniversitesi Rektörlüğünün alım duyurusunu görünce bende başvurdum. Sonuçlara bakmak için bugün Dicle Üniversitesinin web sitesine baktım. Puanı bizden düşük olan birinin alındığını gördüm. Bu beni gerçekten şok etti. Üstelik kadroya alının kişi yeni mezun olmuş biri. Aranan 3 kritere de uymuyor. Ne yazık ki bir dayımız olmadığı için böylesi hukuksuzluklarla karşılaşıyoruz. Bunu asla kabul etmeyeceğim. Gerekli girişimlerde bulunacağım. Hem Rektörlük hem de Personel Daire Başkanlığına başvuru yapıp duruma itiraz edeceğim. Kurumların şeffaflıktan uzak duruş sergilemeleri hepimizi incitiyor ve adalet duygusunu zedeliyor. Rektörlüğün bu durumu düzeltmesi lazım. Hakkıyla girmişse zaten diyeceğimiz bir şey yok. Ancak sırf dekanın kızı diye özel kadro açılıyor ve işe alınıyorsa bu hepimize saygısızlıktır” dedi.

Öte yandan konuyla ilgili görüşmek istediğimiz Personel Daire Başkanlığı yetkilileri, tüm uğraşlarımıza herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu arada geçtiğimiz hafta eşini işe almak için "kişiye özel ilan" çıkaran Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, YÖK kararıyla görevinden uzaklaştırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum