Kışlık buzlukta biber nasıl saklanır?

Kışlık buzlukta biber nasıl saklanır?
Kış aylarında taze biberleri uzun süre saklamak için en ideal yöntemlerden biri buzluk kullanmaktır.
  1. Biberleri yıkayın ve kurulayın: biberleri iyice yıkayarak üzerlerindeki kirleri ve kalıntıları temizleyin. daha sonra bir kağıt havlu veya temiz bir bez yardımıyla biberleri kurulayın.

  2. Biberleri doğrayın: biberleri istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz. dilimleyebilir, doğrayabilir veya bütün olarak da buzlukta saklayabilirsiniz. ancak daha sonra kullanımınızı göz önünde bulundurarak uygun boyutlarda doğramaya özen gösterin.

  3. Biberleri buzluga dizin: hazırladığınız biberleri tek kat halinde buzluk poşetlerine veya buzluk kaplarına yerleştirin. böylece biberlerin birbirine yapışmasını engelleyerek daha sonra kullanım için kolaylık sağlayabilirsiniz.

  4. Buzluga kaldırın: hazırladığınız biberleri buzluk poşetlerine veya kaplarına yerleştirdikten sonra buzluk içerisine koyun. buzlugun en soğuk bölgesine yerleştirmeye özen göstererek biberlerin donması için uygun ortamı sağlayın.

  5. Kullanımı: buzluktan çıkardığınız biberleri, donmuş haldeyken de kullanabilirsiniz. dondurulmuş biberler, çözülme esnasında sulu bir hal alacağı için özellikle yemeklerde soteleme veya pişirme işlemlerinde tercih edebilirsiniz.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.