“Kızıltepe’de vaka sayıları kontrolden çıktı”

“Kızıltepe’de vaka sayıları kontrolden çıktı”
DEVA Partisi Kızıltepe İlçe Başkanı Sedat Ege, ilçedeki korona salgınına ilişkin son durumu “Mardin ve Kızıltepe’de vaka sayıları tümüyle kontrolden çıktı” diye özetledi.  

TİGRİS HABER - DEVA Partisi Kızıltepe İlçe Başkanı Sedat Ege ile korona vakalarında ismi çok duyulan Kızıltepe İlçesindeki son durumu konuştuk.

Röportaj: Mehmet Emin KARAKULAK

Siyaset sahnesine yeni katılan DEVA Partisi’nin Kızıltepe İlçe Başkanı Sedat Ege, “Biz Kızıltepe çarşı merkezinde halka hitap edebilecek şekilde teşkilatımızı açacağız.” diye belirterek Kızıltepe ilçesinde partisinin örgütleme düzeyini iddialı bir şekilde ifade etti.

DEVA Partisi’nin Kızıltepe İlçe Başkanı Ege’nin ilçedeki koronavirüs tablosuna ilişkin sorularımıza yanıtları ise şöyle:

deva-partisi-kiziltepe-sedat-ege.jpeg

Mardin'de ve özellikle Kızıltepe'de korona ile mücadele hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bizler DEVA Partisi olarak bu çalışmaya yeni başladık. Mardin’de ve özellikle Kızıltepe’de korona ile mücadelenin İstenilen bir düzeyde olduğunu söylemek mümkün değil, çünkü Mardin’de ve Kızıltepe’de Hastanelerde yoğun bakımda yer bulunmamaktadır. Vaka sayısının çok olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Buna ilaveten vefat sayısı da aynı şekildedir. Çünkü Kızıltepe gibi bir yerde herkes birbirini tanımaktadır. Her gün vaka ölüm sayılarının nasıl arttığını sosyal medya aracılığı ile herkes birbirine söylemekte ya da telefonlaşmaktadır. Saklanacak bir tarafı kalmamıştır. Bu demektir ki, artık Mardin ve Kızıltepe’de vaka sayıları tümüyle kontrolden çıktığı görülmektedir.

Genel Başkanınız Sayın Ali Babacan ve ailesi de koronaya yakalandı. Sizce genel olarak Koronayla etkin mücadele ediliyor mu?

Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın dışında da koronaya, dünyada İngiltere başbakanından tutun diğer Başbakanlara ve bakanlara kadar hemen herkes yakalandı. Mesele yakalanıp yakalanmamak değil.  Hükümetimizi koronaya karşı yapmış olduğu mücadeleden şeffaf olmadığını artık basında, televizyonda tüm uzmanlar söylemektedir. Diyarbakır’da bir günde 16 kişinin öldüğü söylemekte iken Ankara ve İstanbul belediyelerinin açıklamaları vaka sayılarında çok yüksek olmasına rağmen hala resmi açıklamaların düşük göstermesini anlamak mümkün değil. Aslında biz korona ya karşı gafil avlanmadık. Kendimizi hazırlıklı görüyorduk, çünkü bu ilk etapta Çin’de başlamıştı ve daha sonra bize geldi. Dünyanın bununla nasıl mücadele ettiğini gördük. Böylesi bir tecrübeye rağmen çok daha etkili bir mücadele ettiğimize pek inanmıyorum.

mardin-kiziltepe-deva.jpeg

Siyasi Partilerimiz korona sürecinde sorumluluklarını yerine getiriyor mu?

Siyasi partilerimizin koronaya karşı etkili bir mücadele ettiğine dair gözle görülebilecek bir şey göremiyorum. Tümüyle her şey hükümetin inisiyatifine bırakılmış. Şimdi bakın dünyada günde 1000 kişi ölüyorsa o 1000 kişi açıklanıyor ve söyleniyor. Bundan sonrası için ne yapacaklarını açıklıyorlar. Bizde ise daha bir takım uzmanların ya da doktorların söylemleriyle; şu son iki üç günde vaka sayıları 300 - 400 artırılarak söylemeye başlandı, vefat sayıları da aynen artırıldı. Peki, bizim siyasi partilerimiz ne yapıyor? Onlar da genelde bazı uzmanların açıklamaları sonrasında açıklamalarda bulunuyorlar. Oysa bir siyasi parti, sağlığından eğitiminden ekonomisinden yani her şeyi ilen araştıran soruşturan çözüm üretendir...

DEVA Partisi'nin Mardin ve İlçelerinde koronayla mücadelede eylem planı nedir?

Deva partisinin Mardin ve İlçelerinden öte Türkiye için ilgili eylem planı, başta dayanışma ve işbirliği çağrısı yapmaktadır. Pandemi ile ilgili çalışma yürüten uluslararası kuruluşlara maddi ve manevi destek sağlaması bilhassa kadınlara yönelik koruma alanları genişletilmesi lazım. Mardin için de bu konu aynen geçerli; dayanışma ve işbirliği ile bu süreci yönetmemiz mümkün.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.