Koca: Hastanesi dolu ilimiz, kapasitesi dolu hastanemiz yok

Koca: Hastanesi dolu ilimiz, kapasitesi dolu hastanemiz yok
Sağlık Bakanı Koca, yatak kapasitesi dolan iller ve hastaneler olduğu iddialarını yalanladı. Koca "İddia sahipleri hastaneler doluymuş gibi tedbir alsın" dedi.

GRİS HABER - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bazı illerde tüm hastanelerin kapasitelerinin dolu olduğu iddialarını yanıtladı. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Koca, hiçbir ilde kapasitesi dolu hastane olmadığını ifade etti.

Koca’nın Twitter’dan yaptığı açıklama şöyle:

“COVID-19 nedeniyle hastaneleri dolu bir ilimiz, hatta kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yoktur. İddialar asılsızdır. Bu asılsız iddiaların sahipleri, hastaneler doluymuş gibi tedbir alsın. İddiaların topluma belki bu şekilde yararı olur.”

Daha sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Koca; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Konya, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Diyarbakır, Bursa, Erzurum, Şanlıurfa, Mardin, Batman valileri, il sağlık müdürleri, halk sağlığı başkanlarıyla il bazında, 14 ayrı videokonferans yaptıklarını belirtti.

KONYA’DAKİ ORANLARI DA PAYLAŞMIŞTI

Bakan Koca, Konya’daki tüm hastanelerin koronadan dolayı dolu olduğuna ilişkin iddiaları da dün yalanlamıştı. Koca dünkü açıklamasında da “KONYA: Servis yatağı doluluk oranımız yüzde 48, yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 76, ventilatör doluluk oranımız yüzde 42. Yüzde yüz doluluk iddiaları, yüzde yüze varan bir kasıt taşımaktadır. Hastalığı önemsiz gösterenlerle hastaneleri çaresiz gösterenlerin iddialarını dikkate almayın” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.