Komşular ve sırdaşlıkları

Komşular ve sırdaşlıkları
 Özel Haber
Komşular, hayatımızın önemli bir parçasıdır. Onlarla birlikte büyürüz, yaşarız, aynı sokakta, aynı mahallede, aynı şehirde hayatımızı sürdürürüz. Bazen iyi, bazen kötü günler paylaşırız. Bazen birbirimize destek oluruz, bazen birbirimize sırdaş oluruz.

TİGRİS HABER- Sırdaşlık, iki kişinin arasında paylaşılan, başkasına söylenmeyen bir şeydir. Sırdaş olmak, güvenmek demektir. Sırdaşımız olan kişiye, her şeyimizi anlatabiliriz. Ne kadar zor durumda olursak olalım, ona güvenebiliriz. Sırdaşımız bizi yargılamaz, bizi destekler.

Komşular da bazen sırdaşımız olabilirler. Onlarla birlikte büyümüşüzdür, hayatımızı paylaşmışızdır. Onları tanırız, güveniriz. Onlara, hayatımızdaki önemli şeyleri anlatabiliriz.

Komşularımız, hayatımızın bir parçasıdır. Onlarla iyi ilişkiler kurmak önemlidir. Onlarla birlikte mutluluğu, hüznü, sevgiyi, öfkeyi paylaşabiliriz. Onlarla birlikte hayatımızı daha anlamlı kılabiliriz.

Siz de komşularınızla iyi ilişkiler kurmak istiyorsanız, onlara karşı samimi ve sıcak olun. Onlarla ilgilenin, onlara yardımcı olun. Onlarla birlikte vakit geçirin. Komşularınızla birlikte güzel bir hayat yaşayabilirsiniz.

Sabah işe giderken gördüğümüz komşumuza günaydın demek, yaptığımız kekten bir parça paylaşmak, komşumuzu bir kahve içmeye davet etmek belki de uzun yıllar sürecek bir dostluğun kapısını aralayacaktır.

Komşuluk kültürümüzün önemli bir parçasıdır, Anadolu halkları komşuluk ilişkilerine önem vermiştir; komşulukla ilgili atasözleri bunların en güzel örnekleridir:

Komşu komşunun külüne muhtaçtır.

Hayır, söyle komşuna; hayır çıksın karşına

Ev alma komşu al.

Günümüz şartları komşuluklarımızı etkilese de komşuluğun önemini unutmamalı, insanın sosyal bir varlık olma sebebiyle sosyal ilişkilere ihtiyaç duyduğunu unutmamalıyız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.