'Komünist Başkan' Maçoğlu mazbatasını aldı

'Komünist Başkan' Maçoğlu mazbatasını aldı
Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) adayı olarak girdiği seçimde Tunceli Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu, mazbatasını bu sabah aldı.

Tigris Haber- 30 Mart 2014'te yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Ovacık Belediye Başkanlığı'nı kazanıp Türkiye'nin ilk ve tek TKP'li Belediye Başkanı olan Fatih Mehmet Maçoğlu, 31 Mart seçiminde Tunceli'den aday oldu.

Seçimi yüzde 32.77 oy oranıyla kazanan Maçoğlu, Tunceli'nin yeni belediye başkanı seçildi. Ovacık Belediyesi'ni halefine devreden Maçoğlu'na 'güvenlik' gerekçesiyle verilmeyen mazbatası bugün kendisine teslim edildi.

Mazbatasını, Tunceli Adliyesi'nde Hakim Satı Şenlik Taşkaya'dan alan Maçoğlu, "Dün açıklama yapılmıştı verilecek diye. Alacağımızı biliyorduk aslında, sadece biraz gecikti. Böyle olmasaydı iyiydi" diye konuştu.

Maçoğlu, "Bütün dostlarımızı, bütün arkadaşlarımızı, hiç kimseyi ayırt etmeden, herkesin çok rahat gelebileceği bir belediye ve kapıları açık olan belediye olacağını bugün de söylemek istiyorum" dedi.

'HEDİYE VE ÇİÇEK YERİNE SOKAK HAYVANLARINA KATKI BEKLİYORUZ'

Sokak hayvanları için destek isteyen Maçoğlu, "Muhtemeldir, bir önceki dönemin Ovacık Belediyesi tecrübesiyle birçok dostumuz bize hediye ya da çiçek getirmeye çalışacak ama biz sokaktaki hayvanların genel durumunu göz önünde bulundurarak onların bundan sonra daha iyi, daha rahat bir yaşamı olması adına dostlarımızdan, arkadaşlarımızdan hediye ve çiçek yerine, açacağımız bir hesaba verecekleri destekle sokaktaki hayvanların sorunlarına bir nebzede katkı olmaya davet ediyoruz" ifadesini kullandı.

Öte yandan Maçoğlu'nun bugün düzenlenecek törenle belediyeyi devralacağı belirtildi. Maçoğlu, Tunceli'de 17 bin 967 geçerli oyun 5 bin 887'sini alarak yüzde 32.77'yle belediye başkanı seçilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.