Kooperatif başkanı 5.5 milyonluk yolsuzluk iddiasına açıklık getirdi

Kooperatif başkanı 5.5 milyonluk yolsuzluk iddiasına açıklık getirdi
Milyonluk yolsuzluk iddiasıyla ilgili soruşturma devam ederken, para trafiğinde ismi geçen Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Fesih Kaya Tigris Haber’e konuştu.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER -  Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Fesih Kaya,  Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan 5.5 milyonluk yolsuzluk iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaya, “Çeşitli tarihlerde hesabıma para yatırıldığı doğrudur, ancak hepsini geri aldılar. Bunu üyelerimiz için yaptık. Üyelerimizin cebinden para çıkmasın diye yaptık. Çünkü her bir üyemiz 30 bin lira kazanç sağladı” dedi.  

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde 3 yıl önce (2017-2018) belediye ve halk otobüslerinin parasının aktarıldığı havuzdan yaklaşık 5,6 milyon liralık bir yolsuzluk yapıldığı iddiası Mülkiye müfettişlerinin raporu ile ortaya çıkmıştı. Eski otobüs işletme müdürü Berat Can Güven’in şikâyeti üzerine söz konusu kişiler hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturma devam ederken Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Fesih Kaya Tigris Haber’e konuştu.

Üyelerimiz için yaptık

Otobüsü için hak ettiği tutarlardan yüksek miktarda tutarlar yatırıldığını doğrulayan Kaya, “2008’den beri Diyarbakır halk otobüs kooperatif başkanlığı yapıyorum. 2008’de dönüşüm havuzuna dahil olduk. Bireysel olarak her bir üyemizin banka hesabı var. Cihazlarımız eskidi. Daha önceki dönemlerde de belediyeye gittik. “Cihazların maliyeti yüksek, değiştirilmesini istiyoruz’ Ancak bu talebimiz kabul edilmedi. Hakkımız olmasına rağmen yinede değiştirmediler. Kayyum döneminde de defalarca gittik, “Araçlarımızın cihazı bozuluyor, biz bu şekilde çalışamıyoruz” dedik. Son olarak Cumali Atilla dönemindeki yetkililer bizleri çağırıp “Cihazlarınızı değiştireceğiz ama dışarıda esnaflara bir miktar borçlarımız var. Sizin hesabınıza para aktaracağız. Tekrardan bize iade edeceksiniz” dediler. Bende benim için bir zararı ve sakıncası olmayacaksa olur dedim. Kabul ettik. Korkum vergi çıkacak diye vardı.  Berat Can Güven, “Üstlerimin bilgisi dahilinde bunu yapıyorum” dedi. Bu tür şeylerin yasal ya da yasal olmadığını da bilmiyordum. Üyeler için yaptık. Üyelerin cebinde para çıkmasın diye. Her üyemiz o zaman 30 bin lira bir kar sağladı” şeklinde konuştu. 

Bize iftira atıldı, yıprandık

Hesaba gelen tüm paraları geri verdiğini belirten Kaya, “Hesabımıza gelen paraların hepsini verdik. Berat Can Güven zaten bunu inkâr etmiyor ve müfettiş raporunda bunları dile getiriyor. ‘biz bu paraları burada şurada harcamışız’ diyor. Belgeli,  şahitli olarak. Sadece para hesabımıza aktarıldı, bizde geri verdik. Şuan hesaplarımız orda var, isteseler bugünde hesabımıza para aktarabilirler. Benim dışımda birkaç üyenin hesabına daha para aktarılıp ve geri alınmış.  Cebimize hiçbir para girmedi. Hesaba gelen paralar kendilerine iade edildi. Biz herhangi bir suç işlemedik. Bu anlattıklarımın hepsini geçen sene müfettişe de anlatım. Müfettişlere, “kendileriyle yüzleşebilirim de” dedim. Benim bunun dışında bir eksikliğim yoktur. Herhangi bir usulsüzlük içinde yer almadım. Bize iftira atıldı. Bu süreçte yıprandık” diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.