‘Koronavirüs, yarım milyar insanı daha yoksulluğa itecek’

‘Koronavirüs, yarım milyar insanı daha yoksulluğa itecek’
Birleşmiş Milletler: Koronavirüsü salgını sonrasında 400 ila 600 milyon insan daha yoksullaşacak. Salgın sona erdiğinde 7.8 milyarlık dünya nüfusunun yarısından fazlası yoksulluk içinde yaşıyor olabilir.

Birleşmiş Milletler (BM), koronavirüsünün ekonomik sonuçları nedeniyle küresel yoksulluğun derinleşeceğini, yaklaşık yarım milyar insanın daha yoksulluğa itileceğini açıkladı. Buna göre, korona virüsünün yol açtığı ekonomik hasar sonucunda dünya çapında 400 ila 600 milyon insan daha yoksullaşacak.

Buna göre, salgın sona erdiğinde 7.8 milyarlık dünya nüfusunun yarısından fazlası yoksulluk içinde yaşıyor olabilir. Salgın nedeniyle yoksulluğa itilen kişilerin büyük çoğunluğunun ise Doğu Asya ve Pasifik bölgesinden, üçte birinin Sahraaltı Afrikası ve Güney Asya’dan olacağı tahmin ediliyor.

BM Üniversitesi’nin Londra’daki Kings College ve Avustralya Ulusal Üniversitesi’nden (ANU) akademisyenler tarafından hazırlanan raporunda, virüs nedeniyle yoksulluğun küresel ölçekte 30 yıldır ilk kez artacağı belirtildi. Raporu kaleme alan isimlerden Christopher Hoy “Ekonomik kriz, sağlık krizinden çok daha ağır olma potansiyelini taşıyor” dedi. (Kaynak: Gazete Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.