Koronavirüse karşı gıda ve hijyen denetimleri sürüyor

Koronavirüse karşı gıda ve hijyen denetimleri sürüyor
Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediyesi ekipleri, Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) sürecinde önemi  artan gıda ve hijyen denetimlerini sürdürüyor.

TİGRİS HABER - Belediyenin zabıta ve gıda uzmanlarının yanı sıra İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin de koordinasyonu ile ilçenin tamamında geniş kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Uyarıları dikkate almayan bir çok işletmeye ceza kesilirken, eksiği olan işletmeler de uyarıldı.

Tüm sektörler denetlemeden geçti

Diyarbakır’ın en büyük ilçesi Bağlar’da hafta sonunda Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatı ile son dönemlerin en kapsamlı gıda, hijyen ve Yeni Tip Koronavirüs önlemleri denetimi gerçekleştirildi.

Belediyenin Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı zabıtalar ve Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan gıda uzmanları ile İlçe Tarım Müdürlüğü gıda denetim ekipleri ortak çalışma yaparak sahaya indi.

İlçenin her tarafını taramadan geçiren ekipler, market zincirlerinden et ürünlerinin hazırlandığı işletmelere, kıraathanelerden kafelere, tekel ürünlerinin satıldığı iş yerlerinden fırınlara ve tatlıcılara kadar bir çok sektörde denetlemeler gerçekleştirdi.

Kuralları hiçe sayanlara ceza ve uyarı

Ayrı gruplar halinde iş yerlerine giren ekipler, sosyal mesafe ve maske gibi Yeni Tip Koronavirüs sürecinde hassas olan konuları da mercek altına alarak buna uymayan işyerlerini ve çalışanları uyardı.

Hijyen ve temizlik kurallarına uymayan, gerekli tedbirleri almadıkları gözlenen işletmelere yasal işlem uygulanarak çeşitli oranlarda para ve başka cezalar kesildi. Eksikleri olan işletmeler ise bir sonraki denetlemede ceza verileceği dile getirilerek uyarıldı.

Koşullara uymadığı tespit edilen bir çok gıda ürünü de belediye ekipleri tarafından toplatılarak imha edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.