Koronavirüsü yenen eski AK Partili vekilden test isyanı!

Koronavirüsü yenen eski AK Partili vekilden test isyanı!
Eşi ve kızıyla birlikte koronavirüs'ü yenen eski vekil Cuma İçten yaşadıkları süreci anlattı. İçten, “Bir milletvekili olarak 2 defa test yapılmasını talep ettim ama yapılmadı. Bir milletvekili test yaptıramıyorsa vatandaşın halini siz düşünün” dedi.

Gelecek Partisi‘nin kurucuları arasında bulunan ve kayınpederini koronavirüs nedeniyle 5 Nisan’da yitiren eski Diyarbakır Miletvekili Cuma İçten, kendisi, eşi ve kızında da bulunan virüsü yenme sürecini Medyascope’a anlattı.

Normal bir vatandaşın halini siz düşünün

Yaşadıkları süreci anlatan İçten, “20 Mart tarihinde kayın pederimin evine geçtik ve birlikte yaşamaya başladık. Kayıp pederim biz gitmeden bir gün önce kapalı çarşıya gidip geldi. Bildiğiniz gibi Bakanlık 65 yaş üstüne yasak getirdi. Yasak daha önce olsaydı böyle bir şey olmayacaktı. Kayınpederimde ilk gün ateş ve öksürük çıkınca fazla telaşlanmadık. Ancak ikinci gün ateş ve öksürük devam edince sağlık görevlilerini aradık. Sağlık görevlilerine hastaneye götürmeleri gerektiğini söyledik, sağlık görevlileri gerek yok dedi. Ancak ısrarcı olunca hastaneye götürdüler. Test yapıldı ancak sonuçların iki gün sonra belli olacağını söylediler. Daha sonra Hastane görevlileri aradı, testin pozitif çıktığını söylediler. Bu süre zarfında eşim, kızım ve bende halsizlik başladı. Bizde ilk etapta önemsenmedik. Hastaneyi aradık öksürük ve ateşi baz aldılar. Talep etmemize rağmen gelip test almadılar. 5 Nisan’da kayın pederimin vefat haberi aldık. Bizim için çok üzücü oldu. Bizim dışarı çıkmamız problem. Hasta olmadığımızı da bilmiyoruz. Vefata rağmen test yaptıramadık. Bir eski vekil olarak iki defa sağlık ekiplerini aramama rağmen test yaptıramadım. Normal bir vatandaşın halini siz düşünün” ifadelerini kulandı.

12 yaşındaki kızım bize baktı

Kayıp pederinin vefatından sonra tekrar 112’yi aradıklarını belirten İçten, “Kayıp pederim koronavirüs’ten yaşamını yitirdi, lütfen gelin test yapın. Sağlık görevlileri tekrar ateş ve öksürük varsa geliriz dediler, bende var dedim. Ertesi gün eşimi ve çocuklarımı aldım özel bir hastaneye gidip testlerimizi yaptık. Bir güne yakın hastane de kaldık. Eşim, kızım ve benim pozitif çıktı. Diğer üç çocuğumda çıkmadı. Vitamin ilaçları verdiler. Sonra eve geldik. Evde kendimizi izole ettik. Ben eşimi, eşim beni görmüyordu. Ara koridora giderken bile maske kullanıyorduk. Bizde o halsizliği hissetmeye başladık. Ateş ve öksürük yoktu, sadece halsizlik vardı. Her insanda semptomlar farklı nüks ediyor. Hastaneden aradılar pozitif çıktığını söylediler. Belirtilen ilaçları kullanmaya başladık. Tedavi sürecinde ateşimiz de yükseldi. Taviz vermeden kurallara uymaya çalıştık. İki gün önce yapılan test sonucumuz negatif çıktık. Şuan çok hafif devam ediyor. Testler negatif çıkına evdeki OHAL’i normalleştirdik. Bir hafta daha kendimizi izole edeceğiz. Bu süreçte 12 yaşındaki kızımın yaptığı yemeklerle bu süreci atlattık.

Hükümet gerekli tedbirleri almadı

Ölümler olmadan virüsle baş edilebileceğini ifade eden İçten, “Kayıp pederim hayatını kaybedince moral ve psikolojik olarak düştük. Kayınpederim kızımı dinlemiş olsaydı bunlar olmayacaktı. 14 gün İstanbul’da sokağa çıkma yasağı ilan etmiş olsaydı bunların hiçbiri olmayacaktı. Hala hükümet bu konuda yeterli tedbirleri almış değil” ifadelerini kullandı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum