KOSGEB’te neler oluyor?

KOSGEB’te neler oluyor?
“Diyarbakır KOSGEB’te neler oluyor?”  dedirten uygulamalar ve iddialar gün yüzüne çıkmaya başladı.

KOSGEB’te neler oluyor?

Devletin, iş kurmak isteyen vatandaşlara yardımcı olması için kurduğu ve desteklediği KOSGEB Diyarbakır departmanında tepki çeken uygulamalar ve iddialar ayyuka çıkmış durumda. Buna göre kurumda hakim olan bir grup, menfaat sağladıkları kişilere veya kendilerine yakın kişilere yardımcı olup iş kurmak isteyen vatandaşlara ise zorluk çıkarıyor, ya da dosyalarını çeşitli bahanelerle geri çeviriyor.

Üretim Ve İstihdama Pranga Oluyorlar

“Diyarbakır KOSGEB’te neler oluyor?”  dedirten uygulamalar ve iddialar gün yüzüne çıkmaya başladı. Devletin,iş kurmak isteyen vatandaşlara yardımcı olması için kurduğu ve desteklediği KOSGEB’te hakim olan bir grup,menfaat sağladıkları kişilere veya kendilerine yakın kişilere yardımcı olup iş kurmak isteyen vatandaşlara ise zorluk çıkarıyor,ya da dosyalarını çeşitli bahanelerle geri çevirerek üretime ve istihdama engel oluyor.

Kendi adamlarına var, diğerlerine yok

İddialara göre kurumu kendi istedikleri gibi yöneten ve çeviren grup, menfaat ilişkisi içinde oldukları kişilerin işlemlerini hızlandırarak ödemelerini kısa zamanda yaparken, diğer projeleri ağırdan alıyor ve ödemelerinde zorluk çıkarıyor. Bu konu hakkında yüzlerce şikayetin ilgili makamlara iletilmesine rağmen isimleri herkes tarafından bilinen şahıslar hakkında işlem yapılmaması da dikkat çekiyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, devlet yöneticilerinin duruma el koymasını istiyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum