Koşuyolu parkının son hali üzüyor

Koşuyolu parkının son hali üzüyor
Bir zamanların Diyarbakır’ın en gözde parklarından biri olan Koşuyolu Parkı adeta kaderine terk edilmiş gibi.

TİGRİS HABER -  Bir dönemlerin en gözde parklarından biriydi. Şimdi bakımsızlıktan adeta harabe halde. Akıllardaki soru ise şu; ‘Koşu yolu parkı neden bu halde. Neden gözden çıkarıldı?’

73 dönümlük parka sahip çıkan yok

Yıllar önce küçük bir hipodrom gibiydi, at yarışları yapılıyordu. Koşu yolu ismi de bu nedenledir. Boş bir araziye dönüşünce 1995 yılında değerlendirildi, 73 dönümlük arazi bol yeşillikli parka dönüştürüldü. Dönemin belediyesinin kente kazandırdığı önemli bir oksijen deposu oldu Koşuyolu. Uzun yıllar sıcaktan bunalan yurttaşların uğrak yeri oldu. Koşuyolu parkının içinde bulunan havuzun duvarları yıkılmaya yüz tutmuş. Bakımsızlık kendini havuzun içindeki molozlardan da net hissettiriyor.

kosuyolu-tigris1.jpeg

Terk edilmiş, gözden çıkarılmış gibi


Bir zamanların Diyarbakır’ın en gözde parklarından biriyken, şimdi terk edilmiş, harabe görüntüsüyle gözden çıkarılmış izlenimi veriyor. Kentin değişik yerlerinde büyük paralar harcanarak Millet parkları yapılırken, belediyeye ait 73 dönümlük araziye sahip Koşu yolu parkında neden düzenleme yapılmadığı merak konusu oldu.  Yıllardır koşuyolu parkına gelip dinlendiğini söyleyen vatandaşlar, parka uzun zamandan beri bakım yapılmadığını, parkın belediyelerce adeta unutulduğunu belirtiyorlar.

kosuyolu-tigris2.jpeg

Aşırı sıcakların bastırdığı şu günlerde binlerce kişinin gezdiği, dinlendiği parkın bakımsızlığı şikâyetlere neden oluyor. Yıllardır koşuyolu parkına gelip dinlendiğini söyleyen vatandaşlar, parka uzun zamandan beri bakım yapılmadığını, parkın belediyelerce adeta unutulduğunu belirtiyorlar.

“Özen gösterilmiyor”

Belediyenin bazı semtlerdeki parklara daha çok özen gösterdiğini söyleyen Başaran Çelik şöyle konuştu; “Belediyenin bazı parklara bakıyor, bazı parklara da bakmıyor.  Örneğin 75 park, göletli park temiz,  koşu yolu ve Bağlar tarafındaki parklar temiz değil ve özen gösterilmiyor. Bir parkta havuz varsa içi boşsa ne anladık bu işten bu nedenle belediyenin parklara bakmasını rica ediyoruz. Havuzların boş olması güzel bir şey değil havuzun dolu olması gerekir, çocukların eğlenmesine de neden olur”

basaran-celik.png

“Diyarbakır’ın birçok parkında çöpler bulunmaktadır”

Kentte genel park temizliğine özen gösterilmediğini ve parkaların çöplerle dolu olduğunu söyleyen Hamza Gümüş de şöyle konuştu: ”Park temiz değil, çünkü biz zaman zaman geldiğimizde parkta sigara izmaritleri, çekirdekler, abur cubur çöpleri var. Herhangi bir temizlik görmüyorum. Bu sadece bu park için geçerli değil, Diyarbakır’ın birçok parkında çöpler bulunmaktadır.  Havuzu eskiden dolduruyorlardı.  Doldurduklarında da havuz kirliydi, kokuyordu kurbağalar yüzüyordu, havuzun boş kalması daha iyi.”

hamza-gumus.png

“Ağaçlar sulanmıyor”

Başka bir vatandaş da Koşuyolu parkının içinde bulunan iki havuzun da suyla doldurulması gerektiğini ifade ederek, “Bu parkın iki havuzu var.  İkisinin içi de boş ve pislik dolu. Yıkılan kafenin yerindeki ağaçlar da neredeyse kuruyacak, su vermiyorlar. Parklara hiç bakmıyorlar.  Bu parklara biraz daha özen gösterilmesi gerekiyor. Havalar ısındı vatandaş evinden çıkıp mecburen parklara gelecek” dedi.

Mesut Aktay: “Park bakımsızdır. Yıllardır o havuz boş. Park eskisi gibi kalabalık değil, eskiden adım atamazdık, şimdi ise az kişi geliyor. ”

Vatandaşların temizlik konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini söyleyen Salih Ateş ise, şunları söyledi; “Milletimiz temiz kullanırsa, çöp atmasa parklar temiz kalır. Temizlik imandan gelir. Herkesin gerekeni yapması gerekir. Belediyede temiz tutmaya çalışıyor. Havuzlar doldurulursa temiz bir şekilde insanlar izler güzel olur.”

rop1-isimsiz.png

Başta millet parkı olmak üzere son yıllarda Diyarbakır'ın birçok noktasında yeni parklar yapılırken, kentin simge isimlerinden olan Koşu yolu parkının son hali ise akıllarda soru işareti bırakıyor. (HABER MERKEZİ)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.