Kozmetik ürünlerine kayısı zammı

Kozmetik ürünlerine kayısı zammı
Malatya'da martta yaşanan zirai don nedeniyle rekoltede yaşanan düşüş, kayısı çekirdeğinden yapılan kozmetik ürünlerin fiyatını yükseltti.

 ‘Dünya kayısı başkenti’ Malatya’da martta yaşanan zirai don nedeniyle rekoltede yaşanan düşüşün, kayısı çekirdeğinden yapılan kozmetik ürünlerinde fiyatların yükselmesine neden oldu.

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, Malatya’nın Türkiye’dekii 17 milyon kayısı ağacından 8 milyonunu bünyesinde barındırdığını söyledi.

Rağbet görüyor

Kozmetik olmak üzere birçok sektörde kayısı çekirdeğinin yurtiçi ve yurtdışında rağbet gören bir ürün olduğunu belirten Özbey, “Gelen bilgiler kozmetik sanayinde kullanılan kayısı çekirdeği talebinin arttığı yönünde ama mahsulümüzün kısıtlı olmasından üreticiler kayısı çekirdeği de elde edemediler” dedi.

Yurtdışına da satıyoruz

Kayısı çekirdeğinden kozmetik ürün üretip satan Murat Özden, Türkiye’nin ilk kayısı sabununu ürettiğini belirterek, “Kayısı çekirdeği yağı cilt bakımı için en ideal yağ. Nemlendirme açısından gözaltı kırışıklıklarına iyi gelir. Cildi gerginleştirme, güneş yanıklarına normal lekelere iyi geliyor, nemlendiriyor.Yurtiçine ve yurtdışında  Irak, Malezya, İngiltere,Hollanda, Almanya ve Fransa gibi ülkelere ihraç ettik” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.