Kredi kartına fren

Kredi kartına fren
Kartla aylık toplam taksit tutarına gelirin yüzde 50 tavanı getirilecek. Yani bin TL geliri olan bir kişinin her ay kartla ödeyeceği toplam taksit tutarı 500 lirayı geçemeyecek.

BDDK Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun çalışmasına göre gelirin yarısından fazlasına taksit yapılması dönemi kapanıyor. Kartla aylık taksit tutarının gelirin yüzde 50’den az olması planlanıyor. Buna göre aylık bin lira maaş alan bir kişinin her ay için toplam ödeyeceği taksit tutarı 500 Türk Lirası’nı geçemeyecek. BDDK’dan edinilen bilgilere göre dünya örneklerini de mercek altına alanarak, yüzde 50 ve üzerindeki bir orana yoğunlaşmış durumda. Farklı ülkelerde ödenecek taksitin üst sınırı gelirin yüzde 35’i ile yüzde 45’i arasında değişiyor.  

TAKSİT SINIRINA ÖZEL TAKİP

 

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) aracılığı ile de POS üzerinden taksit sınırlamasının yakından takip edilebileceği belirtiliyor. Bu kapsamda özel bir ekibin oluşturulabileceği ifade ediliyor. BDDK kaynakları ödemesiz olsa bile taksitin 9 ay ile sınırlı olduğunun altını çizerek firmaların ihmal konusunda dikkatli olması gerektiğini vurguluyor.  (star)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.