Kültür ve Sanat Festivali sona erdi

Kültür ve Sanat Festivali sona erdi
Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünce organize edilen Kültür ve Sanat Festivali sona erdi.

 17-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen festival kısa film gösterimi ile sona erdi. Renkli görüntülere sahne olan etkinliklere katılan binlerce Kayapınarlı müziğe ve sanata doydu.

 

Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ile Kayapınar Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali sona erdi. Festival kapsamında düzenlenen etkinliklerde Kayapınarlılar müziğe ve sanata doydu.

Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ile Kayapınar Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü işbirliği ile 17-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Kültür ve Sanat festivali gençlik korosu ve sinema gösterimi ile sona erdi.

GENÇLİK KOROSU İLGİ GÖRDÜ

Festival kapsamında, önceki gün Cegerxwin Kültür Merkezinde müzik eğitimi veren Tacettin Emre İpek gözetiminde 40 kişilik öğrenci ile sahne aldı. 2,5 aylık bir süre içinde hazırlanan kursiyerler koro halinde Diyarbakır yöresine ait eserler seslendirdi.

Gençlik korosunun ardından sahneye, folklor ekibi sahne aldı. Görsel şölen haline gelen folklor gösterisi katılımcılardan büyük ilgi gördü. Davetliler, gösteri sonunda sahneye çıkarak folklar ekibi ile birlikte halay çekti.

Festivalin son gününde ise 3 kısa sinema filminin galası yapıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı sinema galası büyük ilgi gördü.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Kültür ve Sanat festivalinde emeği geçenlere teşekkür etti. (Kaynak:Kayapınar Belediyesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.