Kürdün değerlerine saldıranlara yanıt: Birlik

Kürdün değerlerine saldıranlara yanıt: Birlik
Vatan Partisi’nin Şeyh Said ve Seyit Rıza ile ilgili başvurusunu değerlendiren Şeyh Said Derneği Başkanı Kasım Fırat, “Kürdün değerlerine saldırılanlara birlik ile cevap verilmeli” dedi.

Vatan Partisi’nin Diyarbakır ve Dersim’de Şeyh Said ve Seyit Rıza’ya ait semboller ve isimlerin kaldırılması için valilikler ve belediyeler nezdinde yaptığı başvurulara yönelik tepkiler sürüyor.

Mezopotamya Ajansı’na açıklamalarda bulunan Şeyh Said Derneği Başkanı ve Şeyh Said’in torunu Kasım Fırat, Kürdün değerlerine ve kültürlerine yönelik topyekûn bir saldırı durumunun olduğunu hatırlatarak, başvurunun Kürtlerin üzerinde yüz yılla yakındır devam eden katliamların bir devamı olduğunu söyledi.

 “Zaten Perinçek Saray’ın elamanıdır”

Dernek olarak Şeyh Said’in cenazesinin bulunması için 40 gün önce bir komisyon kurduklarını, bunun akabinde ise bu tür girişimlerin ortaya çıktığını kaydede Fırat, “Bu girişim Saray’a oynanmaktadır. Zaten Perinçek Saray’ın elamanıdır. Bir yerlere mesaj gönderiyor. Mesaj verilen yerlere söylemek isteğimiz, öldürmekle, inkarla hiçbir şey elde edemezsiniz. Hiçbir yere varamazsınız” diye konuştu.

“Kürtler bitmemiştir, toprağın altında da üstünde Kürtler vardır”

 Kürtlerin imha ve inkarının hedef alındığı bir süreçten geçtiklerini kaydeden Fırat, “Bu yaklaşımdan vazgeçilmesi gerekiyor. Tek amaçları Kürtleri ortadan kaldırmak olan herkes bilsin ki, Kürtler hiçbir zaman geri adım atmamıştır. Kürtler bitmemiştir, toprağın altında da üstünde Kürtler vardır. Var olmaya da devam edecektir. Perinçek’te diğerleri de bunu bilsin” dedi.

“Onlar Kürtlerin onurudur”

Şeyh Said ile Seyit Rıza’nın kendilerini halkına feda eden, halkı için mücadele eden değerler olduğunu kaydeden Fırat, “Onlar Kürtlerin onurudur. Şeyh Said’in hukuksuz bir şekilde idam edildiği meydana isminin verilmesine bile tahammül edemeyenler bilsin ki bu saldırılar Seyit Rıza’yı da Şeyh Sait’i de daha da yücelten girişimlerdir” ifadelerini kullandı. 

 “Kürdün değerlerine saldırılanlara birlik ile cevap verilmeli”

Kürtlerin değerlerine yönelik saldırının birliğin oluşmasının önemini bir kez daha ortaya koyduğunu kaydeden Fırat, “Yeter artık 4 parçada Kürtler öldürülüyor. Cenazeleri verilmiyor. Değerleri yok sayıyor.  Kürdün değerlerine saldırılanlara birlik ile cevap verilmeli” çağrısında bulundu. 

 “Burada halkı kin ve düşmanlığa itme suçu var, suç duyurusunda bulunacağız”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve partisi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Fırat, “Burada halkı kin ve düşmanlığa itme suçu var. Bugün Şeyh Said ve Seyit Rıza’nın mezarı bundan kaynaklı halen belli değil. Halkın hafızasına, diline, değerlerine yönelik bu saldırı hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.