Kürkçü: Barış treninin yol almadığını biliyoruz

Kürkçü: Barış treninin yol almadığını biliyoruz
“Barış treninin yol almadığını biliyoruz. Tren sallanıyor ama biz onun gitmediğini biliyoruz. Elde var çatışmasızlık, başka hiçbir şey yok”

ANKARA - HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, AKP’nin kendisini koruma refleksinin adalet ve barış talebinin önüne geçtiğini belirterek, “Barış treninin yol almadığını biliyoruz. Tren sallanıyor ama biz onun gitmediğini biliyoruz. Elde var çatışmasızlık, başka hiçbir şey yok” dedi. 


BDP’nin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, değerlendirmelerde bulundu. Grup toplantısına hasta tutsakların aileleri ve Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tahliye olan hasta tutsak Hediye Aksoy da katıldı. Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kürkçü, “Barış treninin yol almadığını biliyoruz. Kitleler alanlarda bunu haykırdılar. Tren sallanıyor ama biz onun gitmediğini biliyoruz. Barış ve mücadele sürecinin tıpkı bu şekilde gittiğini biliyoruz” dedi. 

‘AKP’nin kendisini koruma refleksi adalet talebinin önüne geçmiştir’ 

Çözüm sürecinde ikinci aşamadaki çalışmaların anayasal değişiklik yapılmadan gerçekleştirilebileceğini dile getiren Kürkçü, “Elde var çatışmasızlık, başka hiçbir şey yok. Hükümetin en önemli meselemiz olan hasta tutsakların serbest bırakılması için hiçbir adım atmadığını biliyoruz. Hasta tutsaklar serbest bırakılmıyor. Kürtler ve muhalefet olunca her türlü adaletsizlik olurken, faili meçhullerin bir numaralı sanığı olan Mehmet Ağar özel oturumla ifade veriyor. Bunlarla suçlanan bir muhalif olması durumunda başına gelecekleri bilmeyen yok. Tayyip Erdoğan’ın adalet diye bildiği şey bütün savcı ve hakimleri kendisine bağlamaktır. AKP’nin kendisini koruma refleksi adalet ve barış talebinin önüne geçmiştir” diye konuştu. 

HDP olarak yerel seçimlerde AKP ile hesaplaşmak için gün saydıklarını ifade eden Kürkçü,
“Biz Tayyip Erdoğan’a muhalefette olmayı tattırmak istiyoruz” dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.