Kursiyerler seramik yapımını öğreniyor

Kursiyerler seramik yapımını öğreniyor
Kentte istihdamı artırmak için farklı alanlarda sertifikalı kurslar açan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sanatsal faaliyetlerin artırılması amacıyla açtığı seramik kursunda kursiyerler, mesleği A’dan Z’ye öğreniyor.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, istihdam amaçlı açılan kursların ardından sanatsal faaliyetler kapsamında seramik kursu açtı. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Işık ve Gölge Sanat Atölyesi’nde açılan seramik kursunda, toplam 15 kursiyere uzman eğitmenler tarafından eğitim veriliyor. Temmuz ayının başında açılan kursta öğrenciler, hafta içi pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri eğitim görüyor. A’dan Z’ye seramik yapımının aktarıldığı kurs, ekim ayında sona erecek.

Seramik kurs eğitiminin devam ettiği 4 aylık süreçte öğrenciler, sırasıyla “seramik yapımında kullanılan killeri tanıma, kil yoğurma tekniği ve kilin havasını alma, kil modelliği için gerekli malzemeler, kil şekillendirme ve model çıkarma, rölyef çalışmaları, kutu (vazo) yapma teknikleri, fırınlama teknikleri, boyama ve sıralama teknikleri” konularında teorik ve pratik eğitim alacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.