'Kürt halkı artık kendi özgür iradesiyle öz yönetim istiyor'

'Kürt halkı artık kendi özgür iradesiyle öz yönetim istiyor'
BDP'nin "KCK" operasyonları kapsamında belediye başkanı tutuklanan ilçelerden biri olan Kayapınar, seçimlere güçlü bir şekilde hazırlanıyor.

Diyarbakır - Arkadaşlarının tutuklanmasına rağmen halka hizmet etmekten geri durmayan BDP'li yerel yönetim çalışanlarından bayrağı devralmaya hazırlanan BDP Kayapınar belediye eş başkan adayları Mehmet Ali Aydın ve Fatma Arşimet, halkın öz yönetimle özgür kimliğe yürüme isteğine uygun çalışmaya hazırlanıyor. 


14 Nisan 2009 tarihinde gerçekleşen "KCK" operasyonları kapsamında Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in tutuklanmasının ardından geride kalan arkadaşları dur durak bilmeden çalışmalara devam ederken, halk da öz yönetim talebinden vazgeçmedi. Kayapınar Belediyesi'nin 5 yıl boyunca gösterdiği büyük çabayı devam ettirmek için BDP'den aday olan Mehmet Ali Aydın ve Fatma Arşimet, halkın öz yönetim talebi doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini aktardı. Silvan'da dünyaya gelen eş başkan adayı Fatma Arşimet, 1992 yılında okuduklarının etkisiyle siyasete atılmaya karar verir. Dönemin Kürt siyasi hareketini temsil eden partilerde yer alan Arşimet, baskıların ardından ailesiyle İstanbul'a göç etmek zorunda kalır. İstanbul'da bir Kürt olarak yaşamanın zorluklarını da yaşayan Arşimet, çalışmak, evine ve çocuklarına bakmanın yanı sıra siyasetin içinde de yer alır. 

5 çocuğuyla hem çalıştı hem siyasi mücadelede yer aldı

3 yıl cezaevinde de kalan Arşimet, 2003 yılında tekrar Diyarbakır'a gelerek burada siyasi faaliyet içinde yer alır. 5 çocuğu olan ve toplumda her kadında olduğu gibi onlara bakma zorunluluğu olan Arşimet, şimdi de "Çok güzel ve zor bir görev" olarak tanımladığı eş belediye başkanlığına aday. BDP'li belediyeler olarak sadece hizmet üretmediklerini halkın öz yönetim ihtiyacına da karşılık vereceklerini belirten Arşimet, Kürt halkının yıllardır çok büyük acılar çektiğini, bedeller ödediğini ve en iyi hizmete layık olduklarını ifade etti.(Diha)
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.