Kürt partileri, Şerefkendi'yi andı
Ramazan YAVUZ-HABER
TİGRİS HABER - ALMANYA'DA 33 YIL ÖNCE ÖLDÜRÜLDÜ
Kürdistan Demokrat Partisi-İran (PDK-İ) Genel Sekreteri Sadık Şerefkendi, PDK-İran Merkez Komitesi üyesi ve Yurtdışı Sorumlusu Fetah Ebduli, PDK-İran Almanya sorumlusu Homayun Erdelan ve PDK-İran’ın dostlarından Nuri Dehkurdi,
17 Eylül 1992 günü Almanya’nın Berlin şehrinde, İran Devleti’nin istihbarat elemanlarının silahlı saldırısı sonucu katledildi.
PSK "İRAN DEVLETİ’Nİ LANETLİYORUZ "
Dr.Sadık Şerefkendi ve arkadaşları, katledilmelerinin 33. yıldönumünde unutulmadı. Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), yaptığı açıklamada İran Devleti’ni bu katliamından dolayı lanetledi. Açıklamada, şunlar yer aldı:
"Peşeva Qazi Mihemed ve arkadaşlarını idam eden, Dr.Abdurrahman Qasimlo ve arkadaşlarını, Dr.Sadıq Şerefkendi ve arkadaşlarını katleden İran Devleti; Doğu Kürdistan’daki halkımızın özgürlük mücadelesini durduramamıştır.
Kürdistan Cumhuriyeti’nin ilan edildiği Çarçıra Meydanı’nda dalgalanan Kürdistan Bayrağı, bugün Doğu Kürdistan ve Kürdistan’ın her bir parçasında özgürlük mücadelemizin emektarlarının, mücadelecilerinin ellerinde özgürlük için dalgalanmaktadır.
Katledilişlerinin 33. yıldönümünde Dr. Sadık Şerefkendi ile üç arkadaşını ve tüm Kürdistan şehitlerini saygıyla anıyoruz." denildi.
PWK, " HER ZAMAN ULUSAL BİRLİĞİ SAVUNDU"
Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) ise, Avusturya'nın Viyana kentinde 1989 yılında İran İstihbarat elemanlarının suikasti sonucu katledilen Dr.Abdurrahman Qasimlo'nun görevini devralan Dr. Sadık Şerefkendi ve arkadaşlarının da 1992 yılında yine İran Devleti’nin istihbarat elemanları tarafından katledildiğini söyledi. PWK açıklamasında şunlar yer aldı:
"İKDP Genel Sekreterliği görevini üstlenen Dr.Sadık Şerefkend'nin , partinin öncü kadroları ve kahraman Peşmergelerle birlikte bayrağı devralarak Kürt halkının özgürlük mücadelesini daha da ileriye taşımıştır.
Demokrasi mücadelesine büyük önem veren Dr. Said, İran’daki demokratik güçlerle dayanışma ve ortak mücadeleyi esas alıyordu. Bu amaçla Berlin’de katıldığı bir toplantıda terör saldırısına uğrayarak şehadete ulaştı.
Dr. Saîd aynı zamanda Kürdistan’ın dört parçasındaki ulusal güçlerin birlik ve iş birliğini hayati gören bir liderdi ve Partimizin de değerli bir dostuydu.
Dr. Said ve yoldaşlarının İran rejimi tarafından gerçekleştirilen bu alçakça katliamını bir kez daha en güçlü şekilde kınıyoruz. Bugün, hem tarihsel deneyimler hem de Jîna Devrimi açıkça göstermiştir ki, Kürt liderlerinin şehadeti halkımızın özgürlük mücadelesini durduramaz.
Dr. Said ve yoldaşlarıyla birlikte tüm Kürdistan şehitleri ölümsüzdür.
Ruhları şad olsun!"




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.