Kürt Sanatçı Tara Mamedova’dan ikinci albüm

Kürt Sanatçı Tara Mamedova’dan ikinci albüm
Şarkılarını üç dilde seslendiren Kürt Sanatçı Tara Mamedova’nın ikinci albümü “live” çıktı.

Kürt Sanatçı Tara Mamedova, 5 yıllık aradan sonra ikinci albümü ile yeniden müzik severlerin karşısında.

Şarkılarını üç dilde seslendiriyor

İlk albümü “Ax”tan sonra 7 eserden oluşan, Etnik Caz tarzındaki ‘canlı performans live’ albümü tüm dijital platformlarda yerini aldı. İki parçanın söz ve müziklerinin sanatçıya ait olduğu albümde üç anonim eser, bir Rus halk şarkısı, bir de Kürt müziğinin önemli ustalarından Şivan Perwer’e ait olan bir eser bulunuyor. Şarkılarını üç dilde (Kürtçe, Rusça ve Fransızca) seslendiren şarkıcı, Paris’te müzik eğitimi aldıktan sonra başladığı sanat yaşamına Türkiye’de yaşayarak sürdürmeye karar verdi. Albümün aranjesini Müzisyen Olcay Bozkurt yaptı.

 8 yıl önce duyduğu esere albümünde yer verdi: “Kilyana”

Mamedova’nın, çeşitli dillerde söylediği ikinci albümünün çıkış eseri ise “Yek Du Se”. Türkiye’ye yerleştikten sonra sözlerini yazdığı şarkıyı iki dilde seslendiren Mamedova’nın yine söz ve müziğinin kendisine ait olan ikinci eseriyse “Ay Dil”. Rus klasiklerinden olan “Kalina” adlı eseriyse sanatçının özgün yorumu ile yeniden hayat buldu. Mamedova, daha önce de çeşitli sanatçılar tarafından okunan ve çok sevilen anonim eserlerden “Pore Dayîkamin” ve “Vengeyeno”yu da kendi tarzında yeniden yorumladı. Söz ve müziğinin usta sanatçı Şivan Perwer’e ait olan ve Kürt müzik tarihinde unutulmaz eserlerden biri olan “Min Bêriya Te Kir” yine sanatçının kendine özgü yorumu ile ortaya çıktı. Albümün en özel şarkılarından biri de sanatçının 8 yıl önce Hewler’de duyduğu, uzun süre kime ait olduğunu bilmediği ve uzun yıllar araştırıp derinlerden çıkardığı anonim eser “Kilyana”.

Mamedova, yakında Diyarbakır’a hayranlarıyla buluşacak

Kürt kültür ve sanatı konusunda duyarlı olan sanatçı Tara Mamedova, albümün tüm gelirlerini yine Kürt kültüründe kullanılması içinDeutsch- KurdischesKulturinstitut (Alman-Kürt Enstitüsü’ne) bağış yaptığını duyurdu. Almanya’da bulunan enstitü geçtiğimiz aylarda Ax albümünün aranjörlüğünü yapan Hakan Akay’ın öncülüğünde kuruldu.

 Albüm tanıtım konserine hazırlanan sanatçı, albümün çıkması ile birlikte başta Türkiye olmak üzere yurt içi ve yurt dışında pek çok festivalde yer almak için hazırlanıyor. Yakın zamanda, başta Diyarbakır, Van, Batman, Mardin, İzmir, Ankara ve İstanbul’da gerçekleşecek konserlerine tüm hayranlarını bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.