Kürt siyaseti Hewlêr'de ulusal birlik arayışında

Kürt siyaseti Hewlêr'de ulusal birlik arayışında
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk’ün aralarında bulunduğu heyet,  Hewlêr'de.  Heyet ilk olarak PDK Başkanı Mesut Barzani ile görüşecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) üst düzey yetkilileri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hewlêr’e gitti. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Hewlêr Havaalanında bir süredir Federe Kürdistan’da bulunan HDP Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü ve Batman Milletvekili Feleknas Uca, HDP Hewlêr Eştemsilcileri Müzeyen Güneş û Abid Îke tarafından karşılandı.

HDP ve DTK’li heyet, buradaki karşılamanın ardından Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Başkanı Mesut Barzani ile görüşmek üzere Mesîf’e doğru yola çıktı. Heyet yarın da Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Nêçîrvan Barzani ile görüştükten sonra, Hewlêr ve Süleymaniye’de temaslarını sürdürecek.

11 Eylül’e kadar devam edecek görüşmelerde heyet bölgedeki siyasi parti temsilcileri ve STK’ler ile çeşitli düzeylerde görüşmeler yapacak.

Kürtler arası ilişkiler ve ulusal birlik ele alınacak

HDP Basın Bürosu tarafından dün yapılan açıklamada ziyarette yeni seçilen Bölge Başkanı, Başbakan ve hükümet yetkililerinin de seçilmelerinden dolayı tebrik edileceği ve görüşmelerde bölgesel sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alınacağı vurgulanmıştı. HDP’li heyetin yaptığı ziyarette Kürtler arası ilişkiler, Ulusal Birlik Konferansı gibi temel konular ele alınıp değerlendirileceği de belirtilmişti. (Kaynak: MA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.