Kürtçe yasağı CHP’li belediyelere de sıçradı

Kürtçe yasağı CHP’li belediyelere de sıçradı
CHP’li Adana ve Mersin belediyeleri Amed Şehir Tiyatrosu’nun Kürtçe Tartuffe oyununa izin vermedi. Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları, yasal olmamasına rağmen, belediyelerin valilik izni istediğini açıkladı.

TİGRİS HABER - AK Partili belediyelerin Kürtçe oyun ve konserlere getirdiği yasak gündemdeki yerini korurken, bir haber de CHP’li belediyelerden geldi. Amed Şehir Tiyatrosu’nun hazırladığı Kürtçe Tartuffe oyunu 5 Haziran’da Adana’da, 6 Haziran’da Mersin’de sahnelenecekti. Ancak, Amed Şehir Tiyatrosu’ndan yapılan açıklamada, oyunun hem Adana hem Mersin’de sahnelenmesi yasaklandı.

Açıklamada, her iki belediyenin de oyunun sahnelenmesi için “valilik izni” istediği belirtilerek, “Belediye salonlarının kendi güvenlik görevlilerinin bulunması nedeniyle valilik izni almamızın doğru olmadığı konusunda kültür bürokratlarını bir türlü ikna edemedik. Buna rağmen valiliklere ‘bildirim’de bulunduk. Oyunumuzun içeriği ile ilgili yasal bir sorun olmamasına rağmen Adana ve Mersin Valiliği ‘kamu güvenliği’ nedeniyle oyunumuzun gösterime girmesine izin vermediler” Denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum