Kuyumcu vurgununda mağdurlar dinlendi

Kuyumcu vurgununda mağdurlar dinlendi
Diyarbakır’da, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu birçok kişinin birikimlerini toplayıp 500 milyon TL’lik dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, mağdurları dinledi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu birçok kişinin birikimlerini toplayıp 500 milyon TL’lik dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle haklarında 350 yıl hapis istemiyle dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar ile mağdurlar katıldı. Mahkeme heyeti, sanıklara para kaptıran mağdurları dinledi.

Bize verilen sözler tutulmadı

Mahkeme heyetinin söz verdiği mağdurlar, “Altın ve paralarımızı dolandırıcılık yoluyla bu sanıklara kaptırdık. Zararı karşılasın diye serbest kalan Zülküf Ortaç bizimle irtibata geçmedi. Kendisini aradığımızda bize neden şikâyetçi olduğumuzu sordu. İşyerim tarandı, verilen sözler tutulmadı. Eğer paramız ödenmeyecekse yeniden tutuklanmasını istiyoruz. Aile büyüklerime 3 gün içinde paralarımızı ödeyeceğini söyledi, ancak 3 ay geçmesine rağmen tek kuruş ödemedi. Zülküf Ortaç dışarıda kalarak devletin itibarını sarsmaktadır” şeklinde konuştu.

Mağdur avukatları: Zararlar giderilmedi

Daha sonra söz alan mağdur avukatları ise, sanığın tahliye edilmeden önce zarar giderme konusunda  mağdurlara taahhütte bulunduğunu belirterek, “Şimdi de mağdurlara ulaşıp ‘Şikâyetinizden vazgeçin, yoksa size tefeci derim. Bizim bağlantılarımız var. Ben nasıl dışarı çıktım sanıyorsunuz? Bu iş için 1,5 milyon lira verdim’ diyor. Evindeki kasada yüklü miktarda altın bulunmuştur. Sanığın kuyumculuğa uzak biri olmadığı açıktır. Suç örgütünün liderlerinden biridir. Kendilerini sürekli devlet ile ilişkili gösterip devletin adını da kötüye kullanmıştır. Tahliyeden sonra sırra kadem basmıştır. Serbest kalınca mağdurları tehdit ettiği için yeniden tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme duruşmayı erteledi

Yapılan savunmaların ardından mahkeme, sanıklar Zülküf Ortaç ile Serdar Adızgüzel’in tutukluluk halinin devamına, zararı gidermeyen Zülküf Ortaç’ın yeniden tutuklanma talebinin bu aşamada reddine karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kardeş Ortaç tahliye edilmişti

Bu arada ilk celsede söz alıp konuşan Ortaç kardeşler, “Bizi tahliye edin, mağdurların zararını giderelim. Tutuklu kalarak zararı karşılamamız mümkün değil” demişlerdi. Bunun üzerine mahkeme duruşma günü beklenmeden sanık Zülküf Ortaç’ı, mağdurların zararlarını karşılaması için tahliye etmişti. (Tigris Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.