Kuzey Doğu Suriye’deki gerginlik artıyor

Kuzey Doğu Suriye’deki gerginlik artıyor
İran'ın Koalisyon askerlerinin bulunduğu Kuzey Doğu Suriye ve Irak Kürdistan Bölgesi sınır bölgesine Hava Savunma Sistemleri kurmasının ardından ABD, buna karşılık bölgeye 2500 kişilik yeni güç ve gelişmiş sistemler gönderdi.

TİGRİS HABER - İran'ın Irak Kürdistan Bölgesi ve Koalisyon askerlerinin bulunduğu Kuzey Suriye sınırlarına Hava Savunma Sistemleri kurmasının ardından ABD'nin bölgeye 2500 kişilik yeni güç ve gelişmiş sistemler gönderdiği dünya basınına yansırken İran bölgeye güç yığmaya devam ediyor. Bugün İran'a ait bir İHA'nın Deyrezzor bölgesinde düşürüldüğü bildirilirken bir Pentagon yetkilisi Körfez'e bir savaş gemisi, F-16 ve F-35'lerden oluşan uçaklar göndereceğini açıkladı.

Al Awsat gazetesine göre Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh, Körfez'deki İran tehditlerini gidermek ve ABD'nin bölgedeki uçuş serbestiyetini sürdürmek için bölgeye askeri gemi ve uçak gönderiyor.

Uçuş serbestisi akla Rus ve ABD uçaklarının Suriye'de hemen her gün karşı karşıya gelmelerini getiriyor. Pentagon iki gün önce bir askeri uçağının Rus jeti tarafından Suriye'de taciz edildiğini, uçaktaki dört ABD askeri personelinin hayatının tehlikeye atıldığını açıklamıştı.
Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh, Körfez'de ABD'ye ait A-10 saldırı uçaklarının uçuş gerçekleştiğini, yeni uçakların bu uçuşları güçlendireceğini açıkladı. Yetkili bir süre önce İran'ın Körfez'de iki petrol tankerine el koymak istediğini, ABD'nin müdahalesiyle İran'ın geri püskürtüldüğünü de sözlerine ekledi.
İran ile nükleer müzakerelerin durduğu bu dönemde Irak, Suriye ve Lübnan'da gerginlikler üst üte yaşanıyor. Bu arada ABD Senatosu Cumhuriyetçi üyeleri İran'a yönelik yeni endüstriyel yaptırımlar isterken buna Çin'in de eklenmesi talep edildi.
DAIŞ Karşıtı Koalisyon güçlerinin bulunduğu Deyrezzor kuzeyindeki Conico petrol yatakları bölgesine İran ve Suriye'nin askeri yığınakları ise devam ediyor. Yer yer çatışmaların yaşandığı, patlamaların gerçekleştiği bölgede bugün bir İHA da düşürüldü. ABD'nin üç haftadır aralıksız destek gönderdiği bölgede askeri tatbikatların gerçekleştirildiği de merkezi İngiltere'de bulunan Suriye Gözlemevi tarafından aktarıldı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum