KYK ÖĞRENCİLERİ İÇİN “KARİYER PROGRAMI” YAPILDI

KYK ÖĞRENCİLERİ İÇİN “KARİYER PROGRAMI” YAPILDI
 KYK yurtlarında barınan öğrencilerimizin serbest zamanlarını değerlendirmek, bireysel, sosyal, kültürel ve akademik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, “ZORU BAŞARANLAR” başlığıyla bir program düzenlendi.

Tigris Haber KYK Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından  KYK Akademi kapsamında, “ZORU BAŞARANLAR” sloganıyla düzenlenen programa Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi konuşmacı olarak katıldı.

​KYK Diyarbakır İl Müdürlüğüne bağlı kız ve erkek yurtlarında kalan öğrencilerin katılımı ile dün akşam Kayapınar Kültür ve Kongre Merkezinde bir program yapıldı. Programa 370’e yakın öğrenci ve konuklar katıldı.

​Programa konuk katılan Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi burada bir konuşma yaptı. Çiftçi,  “Zoru Başaranlar” sloganıyla hazırlanmış kariyer sohbeti konulu programın başında, böyle bir programda gençler ile birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu belirti. Çiftçi, programda çocukluğundan başlayarak eğitim sürecini, hayatındaki başarıları, zorlukları anlatarak bugüne nasıl geldiği konusunda hayatından örnekler vererek öğrencilerle paylaşmıştı.

​Şanlıurfa Suruç ilçesi kaymakamı iken Suriye’den Türkiye’ye geçen insanlarla nasıl bir çalışma yapıldığı slaytlarla öğrencilere gösterildi.

​Sohbet programına katılan öğrencilere, okul ve mesleki çalışmalarında öneri ve nasihatlerde bulunuldu.

​KYK Akademi “Zoru Başaranlar” sloganlı Kariyer Sohbeti programına katılan sur ilçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi’ye program sonrası öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

​Program sonrasında KYK İl Müdürü Metin Yılmaz günün anısına, yöresel bakır işlemeli plaket ve yurtta kalan öğrencilerce hazırlanmış tabloyu Abdullah Çiftçi’ye takdim etti.

​Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sonlandırıldı.

Haber:Harun Aytulun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.