‘Lafarge, şeytanla anlaşma yaptı’

‘Lafarge, şeytanla anlaşma yaptı’
Fransız çimento devi Lafarge, ABD'deki davada IŞİD'e finansman sağladığını kabul edip ceza ödemeye razı oldu. New York Bölge Savcısı "Lafarge, şeytanla anlaşma yaptı" dedi.

TİGRİS HABER - Fransa'da Yüksek Ceza Mahkemesi’nin Suriye'de IŞİD'e finansman sağlaması nedeniyle terörizmi finanse etmekten yargılanmasına karar verdiği çimento şirketi Lafarge, ABD'de suçlamayı kabul etti.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Fransa merkezli çimento üreticisi Lafarge, New York'taki federal mahkemede anlaşma yoluna gitti.

"IŞİD'e yardım etme" suçunu kabul eden Lafarge, 777,78 milyon dolar ceza ödemeye razı oldu.

Şirketten yapılan açıklamada ise "Lafarge ve alt şirketi Lafarge Suriye, yöneticilerin bireysel olarak yer aldığı eylemlerden dolayı sorumluluğu kabul etmiştir. Bu eylemler, Lafarge'ın ceza yasasının alçak bir şekilde ihlal edilmesidir. Bu olayın vuku bulmuş olmasından dolayı çok üzgünüz. ABD Adalet Bakanlığı ile konunun çözümüne ilişkin yakından çalıştık" ifadesine yer verildi.

Fransız şirket Lafarge, şeytanla anlaşma yaptı

New York Bölge Savcısı Breon Peace ve ABD Adalet Bakan Yardımcısı Lisa Monaco, Lafarge'ın suçlamayı kabul etmesinin ardından açıklama yaptı.

Lafarge ve Suriye'deki kolunun Adalet Bakanlığı tarafından, yabancı terör örgütüne destekle suçlanan ilk şirketler olduğunu belirten Peace, "Lafarge, şeytanla anlaşma yaptı" ifadesini kullandı.

Monaco ise Lafarge'ın 750 milyon dolardan fazla para cezası ödeyeceğini belirterek, "Uluslararası terörizm ile mücadele ederek ulusal güvenliğimizi korumak Adalet Bakanlığının önceliğidir" dedi.

Anadolu Ajansı, 7 Eylül 2021'de Lafarge’ın IŞİD'İ Fransa istihbaratının bilgisi dahilinde finanse ettiğini kanıtlayan belgeleri yayımlamıştı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum