Leyla Güven’e destek eylemine müdahale

Leyla Güven’e destek eylemine müdahale
Açlık grevindeki DTK Eş Başkanı Leyla Güven’e destek olmak için evinin önüne gelen ve aralarında HDP’li milletvekillerinin de olduğu gruba polis müdahale etti.

Tigris Haber- Süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini Diyarbakır'daki evinde sürdüren DTK Eş Başkanı Leyla Güven’e destek olmak için evinin önüne gelen ve aralarında HDP’li milletvekillerinin de olduğu gruba polis müdahale etti.

 

Aralarında HDP milletvekilleri Rıdvan Turan, Tülay Hatimoğulları, Semra Güzel, Dersim Dağ, Musa Farisoğulları ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Selçuk Mızraklı’nın da olduğu yüzlerce kişi Leyla Güven’in evine doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında vekiller düdük çalarak ses çıkardı.

 

Güven’in evinin önüne gelen kitle “Leyla Güven onurumuzdur” sloganları attı. Güven, kendisini desteklemeye gelenleri pencereden selamladı. Slogan atılmasıyla birlikte aralarında vekillerin de olduğu kitleye polis tazyikli suyla müdahale edince vekillerle polis arasında tartışma yaşandı.

 

EYLEME YURTTAŞLARDAN DESTEK

 

Müdahale sırasında çevredeki binalardan da yurttaşlar ses çıkararak eyleme destek verdi. Polis müdahalesinin ardından vekiller Güven’in evine gidip kapıda dayanışma dileklerini iletti. (Kaynak:MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.