Lice'de alıkonulan 4 askeri teslim alan Zümrüt'ten çözüm sürecine destek çağrısı

Lice'de alıkonulan 4 askeri teslim alan Zümrüt'ten çözüm sürecine destek çağrısı
Bdp Diyarbakır iş başkanı Zübeyde ZÜMRÜT: '' Asla ve asla süreci baltalayacak herhangi bir tutum içine girilmemesi gerekir'' dedi.

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır’da önceki gün kaçırılan 4 askeri teslim alan heyetin içinde bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, süreci baltalayacak herhangi bir tutum içerisine girilmemesi gerektiğini söyledi.
Diyarbakır-Bingöl karayolunda önceki gün yol kesen ve 3 aracı yaktıktan sonra 4 askeri yanlarına alarak kaçan PKK’lıların yakalanması için geniş çapta bir operasyon hazırlığı başlatıldı. Fis Ovası bölgesinde yaşanan durumu haber alan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, parti yöneticileri ile birlikte bölgeye giderek Lice Kaymakamı ve yetkililerle görüştüğünü kaydetti. Operasyon yapılmadan, güvenlik güçlerinin bir noktada toplandığını belirten Zümrüt, gece saat 03.30 sularında halkın kaçırılan 4 askeri kendilerine getirdiğini, kendilerinin de alıkonulan askerleri Lice Kaymakamı Tunahan Efendioğlu ve beraberindekilere teslim ettiğini dile getirdi.

Zümrüt, “Bu çözüm sürecinde çok yoğun bir operasyon hazırlığı varsa bizim de bu çözüm sürecinin sabote edilmemesi, baltalanmaması açısından inisiyatif geliştirdik ve gece Lice operasyon bölgesine gittik. Bu durum Gever’de çıkan olaylarda hayatını kaybedenlerin faillerinin açığa çıkmamasına politik cevaptı. Dün Lice’de 4 askerin alıkonulması, o askerlerin, insanların yaşamına müdahale etmek değil ama birilerine bir mesajdı. Halk şunu söylüyor, ben çözüme de hazırım ama siz bana çözümsüzlüğü dayatırsanız çözümsüzlüğü de bu noktada kendi mücadelemle ben bu konuda hazırım bu mesaj verildi. Biz giderken yetkililerle yaptığımız konuşmaların sonucunda kendi güçlerini bir noktaya topladılar. Ve operasyon hazırlıkları başlamadan sona erdi. Şunda hem fikir olduk; hiç kimsenin burnunun kanamaması gerekir. Nihayetinde dün gece de sonuçlandı. Saat 03.30’da halk bize teslim etti, biz de getirip Lice Kaymakamı'na teslim ettik 4 askeri. Biz bu sürecin baltalanmasını istemiyoruz, bir kez daha orada da belirttik, dedik ki hepimiz bu çözümden yanaysak bu sorunun demokratik zeminde çözülmesini istiyorsak herkes kendi görev ve sorumluluklarını yapmalıdır. Süreci baltalayacak asla ve asla herhangi bir tutum içerisine girilmemesi gerekir” dedi.
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.