Lice'de nesli tükenen su samurları katledildi

Lice'de nesli tükenen su samurları katledildi
Lice'de nesli tükenmek üzere olan ve bölgede çok nadir olarak yaşayan iki su samuru 100 TL'lik derileri için katledildi.

DİYARBAKIR - Lice'de Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan hayvan türleri arasında yer alan ve uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmış olan 2 su samuru (seyéavé), öldürülmüş ve derileri yüzülmüş bir halde bulundu. Edinilen bilgilere, Lice ile Kulp ilçe sınırlarını oluşturulan Sarım Çayı' nda avlanmaları yasak olmasına rağmen bilinçsiz avcılar tarafından derileri için av tüfeği ile vurulduğu iddia edilen iki su samuru öldürülmüş halde bulundu. 

Sarım Çayı kıyısında bulunan köylerde yaşayan köylüler ise öldürülen su samurları (seyéavé) için bugüne kadar yaşadığına tanık olmadıklarını belirtti. Samurların Üçdamlar (Bawerdé) köyünden geçen Sarım Çayı kolu olan Xemeké Çayı'nda öldürüldüklerini söyleyen köylüler, su samurlarının kimler tarafından vurulduğunun bir an önce tespit edilerek cezalandırılmalarını istedi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Diyarbakır Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri ise söz konusu bölgede su samurlarının yaşadığının bilindiği fakat şimdiye kadar görülmediğini ifade etti. İlçede türüne az rastlanılan su samurlarının kaçak avcılar tarafından 100 TL karşılığında postları için öldürüldüğünü belirten yetkililer, söz konusu bölgede gerekli incelemeyi yapacaklarını ve bölgedeki yurttaşları bu konuda bilgilendireceklerini kaydetti. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.