Liglere süresiz erteleme

Liglere süresiz erteleme
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırısının ardından olağanüstü şekilde toplanan Türkiye Futbol Federasyonu, liglerin tamamını süresiz şekilde erteleme kararı aldı.

TİGRİS HABER- MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda yaşanan skandal olaylar futbol camiasında derin ses getirdi. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın karşılaşmanın başhakemi Halil Umut Meler'e yönelik saldırısının ardından hastaneye kaldırılan Meler'in elmacık kemiğinde çatlak olduğu açıklanmıştı. Saldırının ardından olağanüstü şekilde toplantı kararı alan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), liglerin belirsiz süre ile ertelendiğini belirtti.

Toplantının ardından Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu ile birlikte basın açıklaması yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Hedef gösterenler bu aşağılık suçun ortağıdır"

"Alçak saldırıyı yapanlar, bunu sadece Halil Umut Meler'e yapmadılar. Bu, Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapılmıştır. Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren herkes bu aşağılık suçun suç ortağıdır. Sorumlu kulüp ve yöneticileri, en ağır şekilde cezalandırılacaktır.

"Türk futbolunu rezil etmeyelim"

Hakemler de insan. Bu kadar tekmeler, yumruklar atacak şekilde hiçbir insana yapılamaz. Son verelim artık. Tüm kamuoyu, sosyal medya, hakem yorumcuları, başkanlar, teknik direktörler... Lütfen yeter artık. Türk futbolunun marka değerini daha fazla düşürmeyelim ve Türk futbolunu rezil etmeyelim. Futbol maçları bir savaş değil, sonunda ölüm yok. Bütün takımlar aynı anda şampiyon olamaz. Bunu hepimizin idrak etmesi lazım. Herkesi sorumluluğa davet ediyoruz. (Halk TV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.