Linç iddiası meclise taşındı

Linç iddiası meclise taşındı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ağrı’da Kürtçe şarkı söylediği için linç edildiği iddiasını meclise taşıdı.

Ağrı 9. bölüğe bağlı Fehmi Karakolu’nda Fikret Aydemir isimli askerin Kürtçe şarkı söylediği için linç edildiği iddiası meclise taşındı.

linc-iddiasi-(1).jpg

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin yanıtlaması için verdiği soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

Ağrı Dağı 9. Bölüğe bağlı Fehmi Altınordu Karakolu’nda zorunlu askerliğini yaparken er gazinosu denilen kafeteryada bir grup askerin saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan er Fikret Aydemir, öldürülesiye dövülmüştür. İddiaya göre Kürtçe şarkı söylediği ve Kürt olduğu için bir grup askerin sürekli tacizine maruz kalan Aydemir, olay günü çok sayıda askerin gözleri önünde linç edildi. Iğdır Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Aydemir’in kafasının ikiye bölünürcesine yarıldığı, beyin ameliyatı geçirdiği ancak buna rağmen apar topar hastaneden taburcu edildiği, taburcu edilirken de kendisine ambulans tahsis edilmediği basına yansımıştır.

Bu bağlamda,

1-    Er Fikret Aydemir’i öldürme kastıyla linç eden askerler tespit edilmiş yakalanmış veya haklarında herhangi bir kovuşturma başlatılmış mıdır?

2-     Er Fikret Aydemir’e saldıran askerlerin kimlikleri tespit edilmiş midir? Saldırganlar arasında Aydemir’in üstü konumunda askerler de bulunmakta mıdır?

3-    Er Fikret Aydemir, Kürt olduğu ve Kürtçe şarkı söylediği veya dinlediği için mi saldırıya uğramıştır?

4-    Er Fikret Aydemir’in olaydan önce üstlerine, söz konusu askerlerin taciz ve tehditlerine ilişkin herhangi bir sözlü veya yazılı şikayeti olmuş mudur? Aydemir herhangi bir üstüne şikayette bulundu ise, bu şikayeti dikkate almayan üstleri hakkında görevi ihmal ve saldırıya göz yumdukları gerekçesiyle herhangi bir işlem yapılacak mıdır?

5-    Er Fikret Aydemir’e saldıranlardan birinin terhis edildiği iddiası doğru mudur?

6-     Er Fikret Aydemir’in tedavi süreci Bakınlığınız tarafından izlenmekte midir?

7-     Er Fikret Aydemir’in hastaneden taburcu edilirken kendisine ambulans tahsis etmeyen hastane yönetimi hakkında gerekli işlemler başlatılmış, hastane yönetimi hakkında soruşturma açılmış mıdır? Hastane yönetimi hakkında herhangi bir soruşturma açılmamışsa, bunu nasıl izah etmektesiniz?

8-    Son 1 yıl içinde kaç zorunlu asker, yine askerler tarafından saldırıya uğramıştır? Bu saldırılarda kaç asker hayatını kaybetmiş, kaçı askerlik yapamayacak duruma gelmiş, kaç saldırgan asker hakkında işlem yapılmış, kaçı tutuklanmıştır?

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.