Lise öğrencisini Surlardan atan Tulay’a müebbet hapis istemi..

Lise öğrencisini Surlardan atan Tulay’a müebbet hapis istemi..
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 ay önce arkadaşlarıyla tarihi surlara gezmek için çıkan 19 yaşındaki Sevilay Sülüntay’ın ölümüne neden olan Enver Tulay hakkında müebbet hapis istemiyle dava açtı.

Diyarbakır’da Üniversiteye hazırlık için dershaneye giden 19 yaşındaki Sevilay Sülüntay arkadaşlarıyla birlikte tarihi surları gezmek için 22 Ocak 2014 tarihinde merkez Sur ilçesi Ali Paşa mahallesinde bulunan Yedi kardeşler burcuna çıktı. Tarihi Surlara çıktıktan sonra gezen Sülüntay ve arkadaşlarının yanına, bu sırada bölgede sürekli gezen ve uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen Enver Tulay yaklaştı. Sevilay Sülüntay’ın yanına yaklaşan Tulay, birden genç kızı itti. Sülüntay yaklaşık 15 metre yükseklikten yere çakıldı. Ağır yaralanan genç kız ambulansla Diyarbakır Devlet Hastanesine kaldırıldı, ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Yaşanan olayın ardından polis, genç kızın ölümüne neden olan Enver Tulay’ı gözaltına almış, Tulay çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Cinayet olayını soruşturan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, olay günü Sevilay ve arkadaşlarının gezmek için tarihi Keçi burçuna çıkarak Surların üzerinde yürüdüklerini belirterek, gençlerin geçişi sırasında Surların üzerinde bekleyen şüpheli Enver Tulay’ın önünden geçen Sevilay’ı iterek Surlardan aşağı attığı belirtildi. Sevilay’ı attıktan sonra şüpheli Tulay’ın olay yerinden kaçtığını belirten savcı, bir süre sonra şüphelinin polisler tarafından yakalandığı ifade edilen iddianamede, tanıklar Azad ve Yonca’nın şüpheli Enver Tulay’ı net bir şekilde gördüklerini, cinayet olayından sonra tanıkların şüpheliyi net bir şekilde teşhis ettiği belirtildi. Yaşanan cinayet olayına ilişkin baba Kadri Sülüntay’ın şüpheliden şikayetçi olduğu belirtilen iddianamede, şüpheli Enver Tulay’ın suçlamaları kabul etmediği kaydedildi.

Savcı, suç tarihinde cezai ehliyeti yok

Şüpheli  Enver Tulay’ın 23 Ocak 2014 tarihinde Eğitim Araştırma Hastanesinde yapılan idrar testinde uyuşturucu maddeye rastlandığı belirtilen iddianamede, Enver Tulay’ın daha önce psikolojik rahatsızlığı olduğuna dair yapılan tespit nedeniyle Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden aldırılan rapora göre, ‘Adı geçenin madde kullanımına bağlı psikoz denilen ruhsal rahatsızlığa düçar olduğunun, işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını anlama ve bu fiil ile ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin önemli derecede azalmış olduğunun, bu nedenle 5237 sayılı yasanın 32/1 maddesinden istifade edebileceğinin, suç tarihinde cezai ehliyetinin bulunmadığı” bildirildi. Savcı, böylece şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği tüm dosya kapsamında anlaşıldığını belirterek, Enver Tulay’ı kasten öldürmek suçundan müebbet hapis, uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçundan ise 2 yıl hapis istemiyle cezalandırılmasını talep etti.

Hazırlanan iddianame Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, sanık Enver Tulay’ın önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.