Liselilerden bakana tepki

Liselilerden bakana tepki
Milli Eğitim Bakanının karma eğitimi hedef alan sözlerine Türkiye Liseliler Birliği’nden tepki geldi.

TİGRİS HABER - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bir televizyon programındaki “Gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli.” sözleri büyük tepkiyle karşılandı.

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Cumhuriyetin kazanımlarından biri olan ve toplumdaki kadın-erkek eşitliğinin ilk adımlarından olan karma eğitim sistemine karşı çıkan isimlere yanıt verdi.

Bu ülkenin ortak geleceğini beraber kurmak için omuz omuza vermek gerektiğini söyleyen gençler kız-erkek öğrenci ayrımının FETÖ gibi Cumhuriyet değerlerine düşman cemaat ve tarikatlara cesaret vereceğinin altını çizdiler. TLB’li gençler, eğitimde kız-erkek ayrımı yapmanın milli eğitimin temel özelliğini hiçe saymaktadır.

TLB, imza kampanyası başlatarak karma eğitimi hedef alan sözlere karşı tepki gösteren gençleri birleştiriyor. İmza kampanyası başlayalı saatler olmasına rağmen yüzlerce genç TLB’nin “Karma Eğitime Dokunulamaz” imza kampanyasına destek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.