Maaş artışı bekleyen emekliler şokta!

Maaş artışı bekleyen emekliler şokta!
Hayat pahalılığı, enflasyon, peş peşe gelen zamlardan sonra büyük umutla maaşlarına zam bekleyen yaklaşık 15 milyon emekli şokta. Emekli maaş zammı ile ilgili karar TBMM Genel kurulundan geçti, emekli maaşlarına sadece yüzde 25’lik artış yapılacak.

TİGRİS HABER - Hayat pahalılığı, enflasyon, peş peşe gelen zamlardan sonra büyük umutla maaşlarına zam bekleyen yaklaşık 15 milyon emekli şokta. Emekli maaş zammı ile ilgili karar TBMM Genel kurulundan geçti, emekli maaşlarına sadece yüzde 25’lik artış yapılacak.

CHP vekillerinin verdiği rakam reddedildi!

Memur emeklilerinin aylık oranlarını düzenleyen ikinci maddesi AKP ve MHP'li milletvekillerinin oyları ile kabul edildi. Buna göre, emekli maaşlarına sadece yüzde 25’lik artış yapılacak. Zammı düzenleyen 18. Madde görüşülürken CHP milletvekilleri emekli maaşlarına yüzde 34 artış içeren önerge verdi. Ancak bu önerge AKP oylarıyla reddedildi. CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, “7 bin 500 lira alanlar hiç zam almayacak. Ortalama 9 milyon emekli açlık sınırının altında buradan çıkacak kararları gözlemekte. Keşke beraberce emekliler için güzel bir karar çıkarabilmiş olsaydık. AKP’liler sizden rica ediyorum, emekliler için birlikte düzenleme çıkaralım. Yoksa tarihinize leke olarak geçecek” dedi. Emeklilerin seyyanen zam isteği TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum