Maç bahane, dostluk şahane

Maç bahane, dostluk şahane
Diyarbakır’da kalan Suriyeli savaş mağdurları ile basın mensupları dostluk maçında karşı karşıya geldi.

 

 Dostane görüntülere sahne olan maçı Suriyeli göçmenler farklı skorla kazandı.

 

Acımasız İç Savaşın Mağdurları

Suriye’de 4 yıldan beridir devam eden iç savaşın acımasız yüzünden kaçarak Diyarbakır’a sığınan mülteciler, zaman zaman çeşitli sosyal ve sportif etkinliklere katılarak yaşadıklarını unutmaya çalışıyor. Türkiye’nin diğer bölgelerinde yaşanan sorunların aksine Diyarbakır’da bölge halkı ile uyum içinde yaşadıkları gözlemlenen savaş mağdurları, bu defa futbol maçında gazetecilerle karşılaştı. Kayapınar Belediyesi Spor Kompleksi’nde oynanan mücadelede mültecilerden oluşan takım ile bölgede görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarının oluşturduğu takım karşı karşıya geldi.

 

Klas Hareketleriyle Fark Yarattılar

İç içe geçerek resim veren iki takımın oyuncuları, sahada da dostane ve centilmence geçen görüntüler sergiledi. Ancak maçın skoru gazeteciler için iç açıcı olmadı. Suriyeli savaş mağdurları, sahada basın mensuplarına adeta çimleri öptürerek ve ezici bir üstünlük sağlayarak maçı farklı kazandı. Genç yaştaki bir çok mülteci futbolcu klas hareketleriyle, idmansız olan ve kilolu bir görüntü sergileyen basın mensuplarına zor anlar yaşattı. Maçı tahmin edildiği gibi farklı skorla mülteciler kazandı. Maçtan sonra iki takım oyuncuları el ele ve kol kola sahadan ayrıldı.

 

‘Böyle Tablolar Bizi Hayata Bağlıyor’

Suriyeli futbolculardan Muhammed Havar, dostluk maçı nedeniyle basın mensuplarına teşekkür etti. Havar,”Tabi ki ülkemizde olamadığımız için üzgünüz. Ancak Türkiye’de, Diyarbakır’da da bize iyi davranılıyor. Buranın halkı ile uyum içinde yaşıyoruz. Böyle etkinliklerle moral buluyoruz, yaşadıklarımızı bir nebze unutmaya çalışıyoruz. Gazeteci arkadaşlara buna vesile oldukları için teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Basın mensupları da skordan ziyade dostluğun amaç olduğuna dikkat çekerek Suriyeli mültecilerle bundan sonra da maç yapmak istediklerini dile getirdi.

 

Saffet AZBAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.