Maden Hükumet Konağı’na ödenek ne zaman çıkacak?

Maden Hükumet Konağı’na ödenek ne zaman çıkacak?
Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin en eski mülki idare binası olan tarihi “Maden Hükumet Konağı” 18 yıldır “ödenek yok” bahanesi ile restore edilmiyor.

Hükumet Konağı harabe haliyle 8’inci Valiyi ağırladı

Bakımsızlık yüzünden harabeye dönen 258 yıllık konağı kaderine terk edildi. Tarihi konak, ‘ödeneksizlik’ gerekçesiyle restore bir türlü restore edilemezken, 18 yılda harabe haliyle 8’inci valiyi de gördü.

Elazığ Maden’de 18 yıldır restorasyon bekleyen 258 yıllık tarihi Maden Hükümet Konağı Osman Aydın, Kadir Koçdemir, Muammer Muşmal, Muammer Erol, Ömer Faruk Koçak, Murat Zorluoğlu ve Çetin Oktay Kaldırım’dan sonra 9 Haziran 2020'de Erkaya Yırık’ın Elazığ valiliğine atanmasıyla da 8. valiyle de tanışmış oldu.

ICOMOS Türkiye Milli Komitesi onarım çağrısı yapmıştı

Yıllardır çözüme kavuşturulamayan tarihi yapı için Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) Türkiye Milli Komitesi, harekete geçmişti.

ICOMOS Türkiye Milli Komitesi, Elazığ Valiliği’ne gönderdiği yazıda tarihi yapının korunması, onarım projesinin hazırlanması için gerekli bütçenin acilen sağlanması çağrısında bulunmuştu. 18 yıl içerisinde restorasyonu için TBMM'de 4 kez yazılı soru önergesi verilen tarihi konak hakkında Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) Türkiye Milli Komitesi de 25 Kasım 2019’da Elazığ Valiliği’ne “kaderine terk edilen konağın acilen korunması, onarımı ve işlevlendirilmesi” için mektup yazmıştı.

Vatandaş tarihi konağın restore edilmesini bekliyor

Elazığlı vatandaşlar tarihi konağın biran önce restore edilmesini beklerken, ilgili yetkililere konağın restorasyonu için hassasiyet çağrısında bulundu.

erkaya-yirik.jpg

Yeni Vali restorasyon için adım atacak mı?

Elazığ’a yeni atanan Vali Erkaya Yırık’ın tarihi konağın restorasyonu için harekete geçmesi beklenirken, ödenek sorununu pandemi sürecinde aşılıp aşılamaması ise merak konusu. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum