Amasra'da 40 madenci hayatını kaybetti

Amasra'da 40 madenci hayatını kaybetti
Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlamasında yaşamını yitiren işçilerin sayısı 40'e yükseldi.

TİGRİS HABER - Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında saat 18.45 sıralarında trafo kaynaklı bir patlama meydana geldi. Yer altında çok sayıda işçinin kaldığı belirtilen patlamaya dair açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk belirlemeye göre kazada 2 işçinin hayatını kaybettiğini, 20 işçinin de yaralandığını duyurdu. Patlamada 12 kişi kurtarıldı.

Koca, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bartın'da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada, şu anki bilgilere göre 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 20 yaralımız var. Patlamanın yaşandığı yere, il merkezi ve il dışından 5 UMKE aracı ve 31 ambulans, 1 acil müdahale aracı ile toplam 149 personel görevlendirilmiştir. Acı haberleri azaltmak, tüm Türkiye'ye iyi haberler vermek için elimizden geleni yapacağız. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

40 işçi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı son açıklamaya göre Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciasındaki işçi kaybı 40'a çıktı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.