Maden’de çim saha muamması

Maden’de çim saha muamması
Elazığ’ın Maden ilçesi halkı, ilçeye yapılması kararlaştırılan çim sahanın 3 yıldır neden yapılmadığı hakkında yetkililerden bir açıklama beklerken, saha için ayrılan 1 Milyon 650 Bin TL ödeneğin ise nereye gittiği merak ediliyor.

Madenlilerin yaklaşık 3 yıl önce ilçeye yapılacak olan çim saha için ödenek çıkmasına sevinmişlerdi. Ancak bu sevinçleri bir süre sonra kursaklarında kaldı. Çünkü Maden’e yapılacak çim saha için ödenek çıkmasına rağmen bir türlü adım atılmıyordu.

Sahanın ödeneği var kendisi yok

2017 Aralık ayında Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk imzalı, 479947 sayılı ödenek yazısında, Maden sentetik çim saha, portatif tribün 2’li soyunma odası ve aydınlatma yapılabilmesi için 1 Milyon 650 Bin TL ödenek çıktığı belirtilse de aradan geçen 3 yıllık sürede Maden’e yapılacak sahaya ilişkin herhangi bir girişimde bulunulmadı.

Maden halkı ilçeye yapılacak olan çim sahanın akıbetini merak ederken, bir yandan da saha yoksa ödenek nerede diye sormaktan da kendilerini alamıyorlar. Sahi madem saha yapılmadı o halde saha için ayrılan ödenek nerede?

cim-saha.jpg

Yeşil saha yapılmadıysa, ödeneğe ne oldu?

AK Parti Genel Merkez Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Ejder Açıkkapı, ilçeye yapılması planlanan ve ödeneği çıkan çim sahaya ilişkin,  “Maden sahası için o dönem ödenek çıkmıştı. Ancak sahanın zeminiyle ilgili bir takım sıkıntılar vardı. Vekilliğimiz bitince durum o şekilde kaldı.” diye belirtirken, kendi vekilliği döneminde birçok ödeneğin çıkartıldığını ancak vekilliğinin sona ermesinin ardından bazı çalışmaların tamamlanmadığını dile getirerek; “Amacımız kimseyi yermek değil.” İfadelerini kullanmıştı.

1 milyon 650 Bin TL’lik bir ödenek nerede?

26.Dönem Ak Parti Elazığ Milletvekili ve Ak Parti Genel Merkez Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Ejder Açıkkapı, milletvekilliği yaptığı dönemde saha için 21 Aralık 2017 tarihinde 1 milyon 650 Bin TL’lik bir ödenek çıkartıldığını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.