Mağarada bulunan kemikler için soruşturma başlatıldı

Mağarada bulunan kemikler için soruşturma başlatıldı
Mardin'in Dargeçit ilçesi kırsalında, Akyol Gülbiş Mahallesi sınırlarındaki bir mağarada Cuma günü insan kemikleri bulundu. Valilik, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

TİGRİS HABER - Mardin Valiliği'nden yapılan basın duyurusuna göre İrfan Yakut adında bir vatandaşın tarihi eser aramak amacıyla bölgede bulunan bir mağaranın içinde insan kafatası ve kemikleri bulduğu, aynı gün durumu Dargeçit Savcılığı'na ilettiği belirtildi.

Kemiklerin tarihi dönemlere ait olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu belirten Valilik açıklamasında şu bilgilere yer aldı.

"29 Mayıs 2020 tarihinde Dargeçit Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat etmiş, bunun üzerine başlatılan soruşturma üzerine 30.05.2020 tarihinde söz konusu alanda keşif yapılmıştır. Yapılan keşif çalışmalarında, mağaranın eski dönemlere ait izler ve yapılar barındırdığı görülmüş, mağarada bulunan 35-40 civarı kafatası ve insan kemiğinin tarihi dönemlere ait olabileceği değerlendirilerek konuyla ilgili İl Kültür Turizm Müdürlüğü bilgilendirilmiş ve Cumhuriyet Savcılığı tarafından konuyla ilgili soruşturma devam ettirilmektedir."

Kemiklerin tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi. (BBC Türkçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.